Raskidi ugovora sa popularnim voditeljima na Fox Njuzu i CNN

Izvor: VOA, 24.Apr.2023, 20:20

Raskidi ugovora sa popularnim voditeljima na Fox Njuzu i CNN

Foks Njuz objavio je u ponedeljak da su "dogovorili sporazumni raskid ugovora" sa Takerom Karlsonom, popularnim i kontroverznim voditeljem, manje od nedelju dana nakon što je ta kablovska mreža postigla poravnanje u tužbi u vezi sa izveštavanjem o izborima 2020. Mreža je navela u saopštenju da je poslednja emisija Takera Karlsona emitovana u petak. "Zahvaljujemo mu na radu na našoj mreži, kao voditelju, a pre svega na svemu što je doprineo", navodi se u saopštenju mreže. Karlson je postao najpopularije TV lice Foksa nakon što je zamenio Bila O'Rajlija u najgledanijem terminu 2016. Često je bio na meti medija zbog kontroverznih stavova, od čega je najnovije emitovanje snimaka upada u Kapitol, u cilju minimiziranja posledica nasilnog napada. I dalje ne postoji objašnjenje iz Foksa, zašto je Karlson otišao. Karlson nije odgovorio na poruku AP za komentar. Sa druge strane, CNN je otpustio dugogodišnjeg voditelja Dona Lemona, kako je sam napisao na Tviteru, dodajući da je šokiran tim potezom i da nije direktno informisan o prekidu radnog odnosa. "Jutros me je agent obavestio da mi je prekinut ugovor sa CNN, šokiran sam. Nakon 17 godina na CNN, mislio da sam da bi uprava mogla da ima toliko pristojnosti da me makar lično obavesti. Ni u jednom momentu nisam imao nikakav nagoveštaj da neću biti u mogućnosti da nastavim da radim posao koji sam voleo na ovoj mreži", naveo je Lemon. CNN je saopštio u odvojenoj izjavi da su se Lemon i mreža razišli. Ni u toj izjavi nema razloga zašto je Lemon dobio otkaz. CNN je takođe dodao da je Lemonu data šansa da se sastane sa menadžmentom te kablovske mreže ali da se umesto toga on oglasio na svom Tviter nalogu, te da je njegova verzija događaja "netačna". Lemon je bio oštro kritikovan ranije ove godine kada je, tokom diskusije o starosti političara u jutarnjem programu, rekao da 51-godišnja predsjednička kandidatkinja Republikanske stranke Niki Hejli "nije u najboljim godinama". Prema njegovom mišljenju, žena u najboljim godinama je ona u 20-im, 30-im, a možda i 40-im. Zbog toga je jedno vreme bio skinut s jutarnjeg progama CNN-a. Hejli je u ponedeljak tvitovala: "Veliki dan za žene svugde".  
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Razišli se TV mreža Foks i njena glavna voditeljska zvezda Taker Karlson

Izvor: Beta, 24.Apr.2023

Američka medijska kompanija Foks njuz (Fox News) saoštila je danas da njen najpopularniji voditelj Taker Karlson (Tucker Carlson) više neće raditi u toj medijskoj kući.Foks njuz i  Karlson "sporazumeli su se da im se putevi razilaze",  manje od nedelju dana pošto je sklopljeno poravnanje sa kompanijom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.