Rapuštena Skupština Kosova, izbori 6. oktobra?

Izvor: Mondo, 22.Avg.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rapuštena Skupština Kosova, izbori 6. oktobra?

Poslanici Skupštine Kosova danas su na plenarnoj sednici izglasali raspuštanje skupštine, za šta je glasalo 88 poslanika, protiv je bio jedan, a dva suzdržana.

Foto: Guliver Getty Images/Chris McGrath

 Vanredni parlamentarni izbori biće zakazani, ne ranije od mesec dana i ne kasnije od 45 dana, od raspuštanja Skupštine Kosova.

Kosovski predsednik Hašim Tači treba da raspiše vanredne izbore.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Izbori se raspisuju nakon što je premijer Kosova Ramuš Haradinaj podneo ostavku zbog poziva na razgovor u Hag zbog ratnih zločina na Kosovu, prenose mediji u Prištini.

Dnevnik "Koha net" je danas objavio da će izbori biti zakazani za 6. oktobar.

Izvor dnevnika je rekao da će na osnovu jučerašnjeg sastanka predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednice CIK-a Valjdete Daka, Tači zakazati izbore odmah nakon što Skupština Kosova donese odluku o raspuštanju šestog saziva parlamenta.

Ramuš Haradinaj podneo ostavku! (FOTO, VIDEO)

"Predsednik je rekao da će ako Skupština bude raspuštena on odmah u petak ili najkasnije u ponedeljak potpisati ukaz o datumu prevremenih izbora. On je odlučio da to bude 6. oktobra", rekao je izvor dnevnika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

PRELOMILI Kosovo ide na VANREDNE IZBORE, raspušten prištinski parlament

Izvor: Blic, 22.Avg.2019

Poslanici kosovskog parlamenta danas su izglasali raspuštanje Skupštine Kosova, što u praki znači raspisivanje novih, vanrednih, izbora.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.