RIK smanjio platu predsednicima biračkih odbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2009, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK smanjio platu predsednicima biračkih odbora

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) je danas usvojila odluku kojom su umanjene naknade za rad na sprovođenju izbora za odbornike Skupštine grada Prištine i Skupštine opštine Peć, raspisanih za 16. avgust 2009. godine.

Naknada članovima radnih tela, načelnicima upravnih okruga i načelnicima gradskih uprava u identičnom iznosi 5.000 dinara, dok će predsednicima biračkih odbora za taj posao biti isplaćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2.000 dinara, a njihovim zamenicima 1.500, odlučeno je na sednici RIK.

"Ono što se u odluci jedino menja je nominalni iznos naknade koji je nekada bio veći zbog većeg obima posla", objasnio je sekretar RIK Veljko Odalović.

Članovi RIK su usvojili i rešenje kojim su u prošireni sastav tog tela imenovani i predstavnici Izborne liste Srpske napredne stranke - Tomislav Nikolić.

Komisija je, na posebnoj sednici, usvojila Izborne liste kandidata za odbornike Skupštine opštine Peć koju je podnela Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija i Izborne liste kandidata za odbornike Skupštine Grada Prištine, koju je podnela Srpska radikalna stranka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.