RIK odobrio uvid u izbori materijal

Izvor: B92, 26.Apr.2016, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK odobrio uvid u izbori materijal

Beograd -- RIK odobrila je zahteve za uvid u izborni materijal, kao i zahteve da se svim zainteresovanim stranama izdaju fotokopija zapisnika o radu biračkih odbora.

Kako je na sednici RIK predložio njen predsednik Dejan Đurđević, sekretar komisije će napraviti dogovor sa strankama o tome kada će kojoj zainteresovanoj stani uvid biti omogućen.

On je naglasio da će izborni materijal moći da se fotografiše, ali da će biti zabranjene olovke i bilo kakvo pisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dopisivanje po materijalu.

Kako kaže, nedelja je bila najpakleniji izborni dan koji pamti, jer su koordinatori RIK-a ceo dan morali da proveravaju dezinformacije koje su stizale s terena. Na kraju izbornog dana su stigla samo dva prigovora, kaže Đurđević i dodaje da je tek još nekoliko prigovora stiglo u međuvremenu,i da se oni obrađuju.

Zahteve za uvid u izborni materijal uputile su izborne liste Dveri-DS S, Dosta je bilo, SPS-JS i SNS.

Liste Dveri-DS S, DS, Dosta je bilo, SPS-JS i Zavetnici, zahtevale su i izdavanje fotokopija zapisnika o radu biračkih odbora.

Na osnovu 98,04 odsto obrađenih biračkih mesta, RIK saopštava da su naprednjaci odneli pobedu sa 48,26 odsto glasova. Juče je uzorak bio veći - 98,56.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.