Izvor: Blic, 28.Apr.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK odbio da proglasi listu Socijalističke partije slobode

Republička izborna komisija (RIK) odbila je na sednici održanoj kasno u nedelju da proglasi izbornu listu Socijalističke partije slobode pošto ni u dodatnom roku nije usaglasila naziv liste sa zakonom, odnosno prema nazivu političke stranke koja je podnosi.



Ta stranka najpre je podnela listu pod nazivom "Sloboda - Socijalisti za slobodnu Srbiju", a po nalogu RIK-a i upotpunjenu listu pod nazivom stranke "Sloboda - Socijalisti za slobodnu Srbiju - Socijalistička >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partija slobode".

Za proglašenje te liste glasalo je 14 članova RIK-a iz Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije, što nije bilo dovoljan broj glasova za proglašenje, dok članovi RIK-a iz Liberalno demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke nisu učestvovali u glasanju.

Rok za podnošenje izbornih lista istekao je 25. aprila u ponoć, a RIK bi do 30. aprila u ponoć trebalo da objavi zbirnu listu.

U Srbiji se 11. maja održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RIK: Sredite naziv liste

Izvor: B92, 28.Apr.2008

Beograd -- Republička izborna komisija odbila je noćas da proglasi izbornu listu Socijalističke partije slobode pošto ni u dodatnom roku nije usaglasila naziv liste sa zakonom...Ta stranka je zapravo, prema stavu RIK-a, trebalo da usaglasi naziv liste prema nazivu političke stranke koja je podnosi....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.