Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2012, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK obrazovao radna tela za izbore na Kosovu

BEOGRAD -

Republička izborna komisija (RIK) obrazovala je danas 23 radna tela za sprovođenje parlamentarnih izbora na Kosovu i dala saglasnost za formiranje 14 biračkih mesta sa manje od sto birača.

Radna tela formirana su u Prištini, Kosovu Polju, Lipljanu, Obiliću, Podujevu, Uroševcu, Štrpcu, Vučitrnu, Zvečanu, Zubinom Potoku, Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Srbici, Vitini, Gnjilanu, Kosovskoj Kamenici, Novom Brdu, Istoku, Klini, Peći, Gori, Orahovcu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Prizrenu.

Radna tela formirana su i u Voždovcu, Zemunu, Kuli, Odžacima, Kovinu, Vrbasu, Aranđelovcu, Boru, Negotinu, Kosjeriću.

Rok za formiranje radnih tela ističe večeras u ponoć, predviđeno je Rokovnikom za sprovođenje izbornih radnji.

RIK je na sednici dao saglasnost za formiranje biračkih mesta sa manje od sto birača u 14 opština u Nišu, Medveđi, Bojniku, Beloj Palanci, Beočinu, Gornjem Milanovcu, Čačku, Ivanjici, Lučanima, Pirotu, Gadžinom Hanu, Babušnici, Aleksincu i Kladovu.

Sekretar RIK-a Veljko Odalović rekao je da je na prethodnim izborima bilo oko 150 biračkih mesta na kojima je glasalo manje od 100 birača, kao i da je formirano i jedno biračko mesto na kojem je glasalo samo devet birača.

U Srbiji će se parlamentarni izbori održati 6. maja, kao i lokalni, pokrajinski i predsednički.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.