RIK proglasila liste NADA, Zavetnici i Muftijin amanet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2022, 15:43

RIK proglasila liste NADA, Zavetnici i Muftijin amanet

Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore Srpske koalicije NADA pod rednim brojem 6. Tu listu čine POKS, DSS i 25 udruženja građana, a nosiće naziv DR MILOŠ JOVANOVIĆ- NADA ZA SRBIJU- Srpska koalicija NADA- Nacionalno demokratska alternativa- Demokratska stranka Srbije - DSS) - Za Kraljevinu Srbiju - MONARHISTI - Vojislav Mihailović. Republička izborna komisija je proglasila i liste "Zavetnici" i "Muftijin amanet' i imenovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njihove članove i zamenike članova u proširenom sastavu RIK.

Listu predvodi general Božidar Delić, a podržava je i jedan od najvećih srpskih pesnika, akademik Matija Bećković.

"Kada imate ovakve ljude uz predsednika POKS-a Vojislava Mihailovića i moje malenkosti, onda nema sumnje da smo mi jedina patriotska alternativa ovoj vlasti", izjavio je predsednik DSS- a i jedan od lidera Srpske koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

RIK je na sedici imenovala i članove i zamenike proširenog satava na predlog liste "Zavetnici" i "Muftijin amanet' kao i liste Dr Miloš Jovanović NADA za Srbiju, Srpska kolacija NADA, Nacionalno demokratska alternativa, DŠ Za kraljevinu Srbiju Vojislav Mihajlović.

Komsija je konstatovala da je lista "Milica Đurđević Stamenkovski Sprska stranka Zavetnici", sa predatih 250 kandidata za nadrodne poslanike, ispunila uslove, pa i onaj koji se tiče rodne ravnopravnosti, kao i manjinska lista Bošnjaka "Muftijin amanet, Stranka pravde i pomirenja Usame Zukorlić".

Proverom je utvrđeno da je od 11.925 izjava podrške koje su "Zavetnici" predali pravno valjano 10.968.

RIK je proglasila i listu "Muftijin amanet" koja je kao manjinska stranka predala spisak 133 kandidata za poslanike.

Od 8.582 predatih izjava podrške, RIK je utvrdila da je pravno valjano 5.056.

Imajući u vidu da su upisani kao stranka bošnjačke nacionalne manjine stekli su se uslovi da lista bude proglašena jer podnosilac dostavio najmanje 5.000 izjava podrške.

Proverom podnete dokumentacije, RIK je i ovaj put utvrdila neke od nepravilnosti zbog kojih sve izjave nisu prihvaćene, a između ostalog odnose se na to da su neke bile duple, nekima je matični broj bio neispravan, neki su već dali podršku nekoj od proglašenih lista, dok neki birači nisu bili upisani u jedinstven birački spisak .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lista Nada za Srbiju pod rednim brojem šest

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2022

Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore Srpske koalicije NADA pod rednim brojem šest.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Lista Nada za Srbiju pod rednim brojem šest

Izvor: Beta, 20.Feb.2022

Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore Srpske koalicije NADA pod rednim brojem šest.Tu listu, kako je saopšteno iz koalicije, čine Pokret obnove kraljevine Srbije, Demokratska stranka Srbije i 25 udruženja gradjana, a nosiće naziv "DR Miloš...

Nastavak na Beta...

Ko su Zrenjaninci na izbornoj listi Nada

Izvor: Danas, 21.Feb.2022, 09:02

Lista „Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju“, koja okuplja Nacionalnu demokratsku alternativu, DSS, Za Kraljevinu Srbiju (Monarhisti) i Vojislav Mihailović, kandidovala je desetoro predstavnika sa područja Zrenjanina i Žitišta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.