RIK: Pobede Kamberija i Ugljanina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK: Pobede Kamberija i Ugljanina

Na izborima za savet albanske nacionalne manjine glasalo je 39,4 odsto birača, a najviše mandata je osvojila lista Partije za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija, dok je četiri mesta dobila Alternativa za promene Šćiprima Arifija, saopštila je danas Republička izborna komisija.

Po dva mandata u albanskom nacionalnom savetu imaće liste Demokratske partije Nagipa Arifija i Demokratska partija Albanaca Ragmija Mustafe, a jedno mesto Pokret za reforme.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Izbori su održani u nedelju, 4. novembra, a predsednik RIK Vladimir Dimitrijević je na konferenciji za novinare rekao da će konačni rezultati biti objavljeni u četvrtak u osam sati.

Na izborima za članove saveta bošnjačke nacionalne manjine glasalo je 52,31 odsto birača, a najviše mandata, 14, osvojila je lista Samoopredeljenje Sulejmana Ugljanina.

Lista Matica Bošnjaka Muamera Zukorlića imaće 13 mesta, a lista Saita Kačapora "Vakat je" dobila je osam mandata.

Kod Mađara je za članove saveta nacionalne manjine glasalo 36,54 odsto, a lista Mađarska sloga je osvojila 30 mandata, dok će pet mandata imati Mađarski pokret Žoldoša Ferenca.

Na izborima za članove saveta nacionalnih manjina glasalo je 18 zajednica na neposrednim izborima na 926 biračkih mesta, a pravo glasa je imalo 467.545 birača.

Hrvatska, crnogorska, ruska i makedonska nacionalna manjina glasale su na elektorskim skupštinama za svoje predstavnike u savetu manjina.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RIK: Pobede Kamberija i Ugljanina na izorima za nacionalne savete

Izvor: Danas, 06.Nov.2018

Na izborima za savet albanske nacionalne manjine glasalo je 39,4 odsto birača, a najviše mandata je osvojila lista Partije za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija, dok je četiri mesta dobila Alternativa za promene Šćiprima Arifija, saopštila je danas Republička izborna komisija. Članak RIK:...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.