Izvor: RTS, 10.Jul.2020, 13:49

"Protesti nemaju veze s interesima zdravlja i države"

Govoreći o protestima koji se održavaju poslednjih dana, predsednik Aleksandar Vučić ocenjuje da ti skupovi nemaju veze sa interesima zdravlja i države i poziva građane da sede kod kuće, jer, naglašava, okupljanja tek "dolaze na naplatu" u vidu rasta broja zaraženih kovidom 19.
Vučić kaže da "razume frustraciju onih političkih opcija koje nisu mogle da prikupe ni nekoliko procenata glasova na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izborima", ali ističe da to nema veze sa interesima Srbije i zdravlja.
"Moj poziv građanima je da sede kod kuće, da probamo da ozdravimo sebe i naciju, lekari više ne mogu da izdrže, po bolnicama više nemamo mesta, ni bolnica, nemoguće je", istako je Vučić.
Vučić je, na pitanja novinara u Parizu, ponovio da sinoć nije bilo upada u parlament, pa nije bilo portrebe ni da bude policije.
Na konstataciju novinara da su sinoć i u Grčkoj održani protesti, na kojima je policija bila možda i brutalnija, a da nije bilo komentara, Vučić je rekao da je tako svuda u svetu, sem u Srbiji.
Tvrdi da se iz dana u dan ređaju "laži i izmišljotine", poput one da je sinoć u Predsedništvu Srbije viđen njegov brat Andrej Vučić.
"Neki u Hrvatskoj žele propast svakom ko uspešno vodi Srbiju"Na konstataciju novinara da su protesti prethodnih dana u Srbiji glavna tema u Hrvatskoj i tamošnjim medijima, koji pišu i da vojska navodno nije poslušala naređenja u vezi sa protestom, Vučić je rekao da "svakome ko na uspešan način vodi Srbiju, neki u Hrvatskoj žele propast".
"Kako je vojska odbila poslušnost? To su izmišljotine o upotrebi 63. ili 72. padobranske brigade. Nikada ih nećemo upotrebiti u bilo kakvim unutrašnjim nemirima, niti je to bilo kome padalo na pamet", rekao je Vučić novinarima u Parizu.
"Neka se oni raduju", dodao je Vučić i istakao da je zadovoljan kada se u Hrvatskoj raduju i kada veruju u srpsku nesreću, jer mu je onda, kako je ocenio, jasno da "imaju mnogo problema sa snagom Srbije i da ne mogu da podnesu uspehe Srbije koji su veći od njihovih".
"Ako imate -10 ekonomski rast, a Srbija 0, minus jedan ili minus dva, a što da ne mrzite Vučića, što da ne navijate za sve, i za one koji otvoreno kažu da su Hitlerovi sledbenici, i to ne kriju, nego se hvale time? Za svakoga će navijati samo da bi se Srbija srušila i to nije tajna, to se vidi svaki dan", zakljačio je Vučić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.