"Protesti nemaju veze s interesima zdravlja i države"

Govoreći o protestima koji se održavaju poslednjih dana, predsednik Aleksandar Vučić ocenjuje da ti skupovi nemaju veze sa interesima zdravlja i države i poziva građane da sede kod kuće, jer, naglašava, okupljanja tek "dolaze na naplatu" u vidu rasta broja zaraženih kovidom 19.

Vučić kaže da "razume frustraciju onih političkih opcija koje nisu mogle da prikupe ni nekoliko procenata glasova na izborima", ali ističe da to nema veze sa interesima Srbije i zdravlja.

"Moj poziv građanima je da sede kod kuće, da probamo da ozdravimo sebe i naciju, lekari više ne mogu da izdrže, po bolnicama više nemamo mesta, ni bolnica, nemoguće je", istako je Vučić.

Vučić je, na pitanja novinara u Parizu, ponovio da sinoć nije bilo upada u parlament, pa nije bilo portrebe ni da bude policije.

Na konstataciju novinara da su sinoć i u Grčkoj održani protesti, na kojima je policija bila možda i brutalnija, a da nije bilo komentara, Vučić je rekao da je tako svuda u svetu, sem u Srbiji.

Tvrdi da se iz dana u dan ređaju "laži i izmišljotine", poput one da je sinoć u Predsedništvu Srbije viđen njegov brat Andrej Vučić.

"Neki u Hrvatskoj žele propast svakom ko uspešno vodi Srbiju"

Na konstataciju novinara da su protesti prethodnih dana u Srbiji glavna tema u Hrvatskoj i tamošnjim medijima, koji pišu i da vojska navodno nije poslušala naređenja u vezi sa protestom, Vučić je rekao da "svakome ko na uspešan način vodi Srbiju, neki u Hrvatskoj žele propast".

"Kako je vojska odbila poslušnost? To su izmišljotine o upotrebi 63. ili 72. padobranske brigade. Nikada ih nećemo upotrebiti u bilo kakvim unutrašnjim nemirima, niti je to bilo kome padalo na pamet", rekao je Vučić novinarima u Parizu.

"Neka se oni raduju", dodao je Vučić i istakao da je zadovoljan kada se u Hrvatskoj raduju i kada veruju u srpsku nesreću, jer mu je onda, kako je ocenio, jasno da "imaju mnogo problema sa snagom Srbije i da ne mogu da podnesu uspehe Srbije koji su veći od njihovih".

"Ako imate -10 ekonomski rast, a Srbija 0, minus jedan ili minus dva, a što da ne mrzite Vučića, što da ne navijate za sve, i za one koji otvoreno kažu da su Hitlerovi sledbenici, i to ne kriju, nego se hvale time? Za svakoga će navijati samo da bi se Srbija srušila i to nije tajna, to se vidi svaki dan", zakljačio je Vučić.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво