Predsednik Zimbabvea ponovo se kandiduje na izborima u 94. godini

Izvor: Radio 021, 17.Dec.2016, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Zimbabvea ponovo se kandiduje na izborima u 94. godini

Aktuelni predsednik Zimbabvea Robert Mugabe biće jedini kandidat svoje stranke Zanu-Pf na predsedničkim izborima 2018. godine, kada će imati 94 godine, što će mu omogućiti da produži svoju vladavinu koja traje već 36 godina.

Mugabeovu kandidaturu pozdravile su njegove pristalice koje su mu pevale "tongai, tongai baba" (vladaj, vladaj oče).

On je kandidaturu prihvatio na kongresu stranke gde se pojavio obučen u zelenu jaknu sa njegovim portretom i mapom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Zimbabvea.

Mugabe je na vlasti u Zimbabveu od kad je ta zemlja stekla nezavisnost od britanske kolonijalne vladavine 1980. godine i uvek je izbegavao da imenuje svog potencijalnog naslednika ili govori o planovima za povlačenje iz politike.

Jednom je u šali rekao da će vladati do svoje 100. godine.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Izbori,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vladaj, vladaj, oče": Mugabe kandidat i u 94. godini

Izvor: B92, 17.Dec.2016

harare -- Aktuelni predsednik Zimbabvea Robert Mugabe biće jedini kandidat svoje stranke Zanu-Pf na predsedničkim izborima 2018. godine...To će mu omogućiti da produži svoju vladavinu koja traje već 36 godina. Mugabe će tada imati 94 godine, navode agencije...Kako prenosi AFP, Mugabeovu kandidaturu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.