Izvor: Southeast European Times, 30.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovljeni izbori u Makedoniji protekli nesmetano

30/06/2008

SKOPLJE, Makedonija -- Drugi ponovljeni izbori na 15 biračkih mesta u nedelju (29. juna) završeni su miroljubivo i bez prekršaja, izjavio je predsednik Državne izborne komisije Jovan Josifovski. Vlasti su ponovo organizovale glasanje u određenom broju sela u kojima većinom žive Albanci, a u kojima su nasilje i nepravilnosti poremetili dva prethodna kruga. Ako se ne pojave prigovori, zvaničnici će potvrditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << rezultate. Ambasador EU u Skoplju Irvan Fuer u nedelju je rekao da su izbori "predugo trajali".

Tokom posete u petak, zamenica pomoćnika američkog državnog sekretara Rozmeri Dikarlo izjavila je da Makedonija treba brzo da formira novu vladu predvođenu VMRO-DPMNE i nastavi sprovođenje svog reformskog programa evroatlantske integracije. Na konferenciji za novinare sa Dikarlo, makedonski ministar inostranih poslova Antonio Milošoski rekao je da očekuje da se nova vlada formira za dve nedelje, uz učešće najmanje jedne albanske stranke. (MIA, Makfaks, MRT, A1 TV, AP - 30/06/08; Makfaks, MRT, A1 TV - 27/06/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.