Ponoš: Izbori u septembru - najgore rešenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2020, 20:01

Ponoš: Izbori u septembru - najgore rešenje

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je večeras da bi izbori u septembru bili najgore rešenje za građane Srbije, a povodom štrajka glađu predsednika Dveri Boška Obradovića - da mu to liči na proces "rebrendiranja Dveri", saopštila je ta stranka.

"To je sasvim legitimno, želim uspeh Dverima u tome, ali ako nešto zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radimo, onda bi trebalo o tome da se i dogovorimo", rekao je Ponoš za N1.

On je dodao da su "Obradovićevi zahtevi evoluirali od onog da vlast i opozicija razgovaraju uz posrednika, preko pet zahteva, do zahteva da predsednik Dveri bude gost na RTS-u".

Ocenio je i da bi odlaganje izbora za septembar bilo "najgore rešenje za građane Srbije", jer se po njegovim rečima, izborni uslovi ne mogu promeniti za dva meseca, saopšteno je iz te stranke.

Kako je rekao, septembar ili oktobar nisu "realistični termini" za održavanje izbora i ponovio da je potrebno od šest do devet meseci od trenutka postizanja dogovora o uslovima i ukoliko bi taj proces nadgledao "neko ko je dovoljno nezavisan od Vučića, a ja takvog ne vidim".

Ne isključuje mogućnost da izbori ne budu održani 21. juna, navodeći da će ih Narodna stranka bojkotovati i ako budu održani tog dana i ako budu odloženi za septembar ili oktobar.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.