Poljaci biraju gradonačelnike više od 640 gradova

Izvor: B92, 04.Nov.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci biraju gradonačelnike više od 640 gradova

Poljaci danas, u drugom i odlučujućem krugu, glasaju na lokalnim izborima za gradonačelnike više ključnih gradova,, kao i više od 640 manjih gradova i mesta.

Centristička opozicija važi za favorita na današnjem glasanju u Krakovu i Gdanjsku, navodi AP.

U prvom krugu izbora, 21. oktobra, vladajuća populistička partija Prava i pravde osnažila je svoje pozicije u regionalnim skupštinama, ali je izgubila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trku za gradonačelnike u Varšavi, Poznanju i Lođu od centrističke proevropske koalicije na čelu sa partijom Građanska platforma.

Dosadašnji rezultati glasanja ukazuju na duboke podele između velikih poljskih gradova, koji imaju veliki broj liberalnih glasača, i ruralne unutrašnjosti koja podržava konzervativnu vladajuću stranku uprkos njenim sukobima sa EU i optužbama za autoritarno rukovođenje, zaključuje američka agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poljaci danas biraju gradonačelnike više od 640 gradova

Izvor: Večernje novosti, 04.Nov.2018

Poljaci danas, u drugom i odlučujućem krugu, glasaju na lokalnim izborima za gradonačelnike više ključnih gradova, uključujući Krakov i Gdanjsk, kao i više od 640 manjih gradova i mesta Poljaci danas, u drugom i odlučujućem krugu, glasaju na lokalnim izborima za gradonačelnike...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.