Policija privela pet osoba zbog zloupotrebe glasanja u Glogovcu, na birališta izašlo 40,55 odsto

Izvor: Večernje novosti, 04.Dec.2016, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija privela pet osoba zbog zloupotrebe glasanja u Glogovcu, na birališta izašlo 40,55 odsto

Policija Kosova (PK) privela je večeras pet osoba osumnjičenih za zloupotrebe tokom glasanja na prevremenim izborima za gradonačelnika Glogovca, a dve osobe zadržane su u svojstvu svedoka Policija Kosova (PK) privela je večeras pet osoba osumnjičenih za zloupotrebe tokom glasanja na prevremenim izborima za gradonačelnika Glogovca, a dve osobe zadržane su u svojstvu svedoka. "Svi su oni nakon zavšetka policijskih procedura po nalogu nadležnog tužilaštva oslobođeni", >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << navedeno je u saopštenju. Aktivnosti i angažovanje policije pozitivno su ocenili i nezavisni posmatrači iz nevladinih organizacija. Policija je saopštila da je otvorila tri slučaja zbog pretnje, primanje ili davanje mita u vezi sa glasanjem i remećenjem javnog reda i mira. "Ovim slučajevima se u saradnju sa tužilaštvom bave nadležne jedinice, dok Policija Kosova nastavlja sa primenom operativnog plana za obezbeđenje reda i mirnog okončanja procesa izbora", navedeno je u saopštenju policije.NA IZBORIMA U GLOGOVCU GLASALO 40.55 ODSTO BIRAČA Na vanrednim izborima za gradonačelnika Glogovca glasala su 21.318 glasača, odnosno 40.55 odsto ukupnog broja birača, saopštila je večeras Centralna izborna komisije Kosova (CIK).Predsednica CIK Valjdete Daka rekla je na konferenciji za novinare da do sada nije zabeležen značajniji incident koji može da utiče na tok izbora. Najavljeno je i da će do 21 čas biti poznati prvi preliminarni rezultati izbora. Vanredni izbori za gradonačelnika Glogovca raspisani posle ostavke koju je podneo bivši gradonečalnik Nedžat Dermaku, zbog odluke Apelacionog suda koji je potvrdio kaznu od tri godine zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Pravo glasa na izborima je imalo 52.569 osoba, od kojih je 2.340 prvi put imalo pravo glasa. Glasalo se na 72 izborna mesta, koja su bila otvorena do 19 časova. Na izborima za gradonačelnika kandidate imaju Demokratska partija Kosova, Demokratski savez Kosova, Incijativa za Kosovo, Alijansa novo Kosovo, partija Fjala, a učestvuje i jedan nezavisni kandidat. Svoje kandidate na tim izborima nemaju pokret Samoopredeljenje i Alijansa za budućnost Kosova.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Policija privela pet osoba zbog zloupotrebe glasanja u Glogovcu

Izvor: Blic, 04.Dec.2016

Policija Kosova (PK) privela je večeras pet osoba osumnjičenih za zloupotrebe tokom glasanja na prevremenim izborima za gradonačelnika Glogovca, a dve osobe zadržane su u svojstvu svedoka...- Svi su oni nakon zavšetka policijskih procedura po nalogu nadležnog tužilaštva oslobođeni - navedeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.