Pokret SRCE izabrao rukovodstvo, Zdravko Ponoš predsednik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2022, 18:58

Pokret SRCE izabrao rukovodstvo, Zdravko Ponoš predsednik

Pokret Srbija centar (SRCE) danas je održao svoju prvu Izbornu skupštinu na kojoj je izabrano rukovodstvo Pokreta i usvojen Program.

SRCE se pozicioniralo u centru političkog spektra i zalaže se za produktivniju saradnju opozicije, saopšteno je iz tog pokreta.

Za predsednika Pokreta SRCE izabran je Zdravko Ponoš, njegov osnivač, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i, kako se navodi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopštenju, drugoplasirani kandidat na ovogodišnjim predsedničkim izborima.

Za potpredsednike Pokreta izabrani su Mihailo Brkić, ekonomista i bivši ambasador, Dijana Vukomanović, politikolog i bivša narodna poslanica, Slobodan Cvejić, sociolog i bivši član REM, Duško Lopandić, bivši ambasador i Bojan Dimitrijević, istoričar.

Među kandidatima za članove predsedništva Pokreta su Dragan Delić infektolog, Tijana Perić, pravnik, Nikola Lazić, dr stomatologije, Verica Milanović, pravnik i Boško Šindić, profesor filozofije.

Za predsednika Izvršnog odbora kandidovan je Stefan Stančić, a za sekretara Pokreta advokat Stefan Janjić.

Pokret je osnovan krajem juna ove godine, a u međuvremenu je uspostavljena njegova infrastruktura u raznim gradovima Srbije u formi inicijativnih odbora, koji su pokrenuli akciju predstavljanja Pokreta građanima na štandovima.

Takođe su formirani stručni-resorni timovi čiji su rezultati rada predstavljeni u okviru novousvojenog Programa pokreta koji sadrži koncept javnih politika u 22 tematske celine - ekonomije, energetike, obrazovne, zdravstvene i socijalne politike, oblasti kulture, medija, sporta, demokratije i vladavine prava, lustracije i antikorupcije, spoljne politike, Kosova i Metohije, dijaspore, bezbednosti i odbrane i dr.

U izradi ovog Programa učestvovali su članovi pokreta, ali i spoljni saradnici, stručnjaci iz zemlje i iz dijaspore, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izabrano rukovodstvo pokreta SRCE, Ponoš i zvanično predsednik (VIDEO)

Izvor: Blic, 04.Dec.2022

Pokret Srbija centar (SRCE) danas je održao svoju prvu Izbornu skupštinu na kojoj je izabrano rukovodstvo Pokreta i usvojen Program.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.