Počinju izbori za Evropski parlament

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju izbori za Evropski parlament

22.05.2014. -

Državljani 28 zemalja EU danas počinju da biraju 751 poslanika novog saziva Evropskog parlamenta. Danas se birališta otvaraju u Holandiji i Velikoj Britaniji, u petak u Češkoj i Irskoj, u subotu u Italiji, Litvaniji, Slovačkoj i na Malti, a u svim ostalim državama nove parlamentarce će birati 25. maja. Nemci će dobiti 96 mandata, Francuzi – 74, Italijani i Britanci – po 73, Španci - 54, Poljaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << – 51. Državljani Estonije, Luksemburga, Malte i Kipra će moći da izaberu po šest poslanika. Prvi rezultati će biti objavljeni uveče 25. maja, a konačan sastav Evropskog parlamenta će se saznati na konstitutivnoj sednci od 1. do 3. jula.

Izvor: Glas Rusije, foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis    
Pogledaj vesti o: Izbori,   Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irci i Česi glasaju za Evropski parlament

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Maj.2014, 13:03

Drugog dana glasanja na izborima za Evropski parlament, danas su otvorena birališta u Irskoj i Češkoj Republici. Juče su na izborima za EP glasali Holanđani i Britanci, a sutra će poslanike za EP birati građani Letonije, Slovačke i Malte. U ostalim zemljama EU izbori su u nedelju, 25. maja.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.