Počeli izbori za predsednika Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2012, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli izbori za predsednika Rusije

Na krajnjem istoku Rusije, na Kamčatki i Magadanu, otvorena su prva biračka mesta na izborima za predsednika Rusije 4. marta.

"Sva 194 biračka mesta otvorena su u 8.00 po lokalnom vremenu", kazao je za RIA Novosti neimenovani predstavnik regionalne biračke komisije.

Poslednja biračka mesta biće sutra zatvorena u zapadnoj ruskoj enklavi, Kalinjingradu.

Na predsedničkim izborima takmiče se pet kandidata, ali se favoritom smatra aktuelni premijer Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Putin, koji je na funkciji predsednika već bio u dva manadata od 2000. do 2008. godine.

Izmenama Ustava i izbornih zakona 2008. godine, predsednik se prvi put bira na šest godina, a ukinut je minimalni cenzus izlaznosti birača da bi se izbori smatrali održanim.

Pobednik je onaj koji u prvom krugu dobije više od 50 odsto glasova birača izašlih na izbore, a u slučcaju da nijedan kandidat nije dobio taj broj glasova, održava se drugi krug.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.