Počeli predsednički izbori u Rusiji

Izvor: Blic, 04.Mar.2012, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli predsednički izbori u Rusiji

U Rusiji su počeli izbori za novog predsednika, šesti u modernoj istoriji te zemlje, na kojima je, među pet kandidata, favorit za pobedu aktuelni premijer i lider partije Jedinstvena Rusija, Vladimir Putin.

Prvi su na biračka mesta izašli birači najsevernijih regiona ruskog Dalekog istoka.

Na Čukutki je otvoreno 57 biračkih mesta na kojima će glasati pribiližno 36.000 birača, a biračka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mesta otvorena su i na Kolimi i na Kamčatki.

Biračko pravo iskoristiće 108.138.000 miliona birača koji će od 8 do 20 sati po lokalnom vremenu glasati na približno 95 hiljada biračkih mesta.

Poslednji će glasati stanovnici najzapadnije ruske oblasti Kalinjingrad, gde se biračka mesta zatvraju sutra u 21 sat po moskovskom, odnosno 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

Kandidati na izborima su, pored Putina, i vođe Komunističke partije Rusije Genadi Zjuganov, Liberalno-demokratske partije Vladimir Žirinovski i Pravedne Rusije Sergej Mironov, kao i samostalni kandidat, biznismen Mihail Prohorov.

Povezane vesti: Rusija optužuje SAD za mešanje u izborni proces Putin upozorio opoziciju na moguće nerede posle izbora Putin: Američka neranjivost obična utopija "Device", glasajte za Putina! Hapšenje demonstranata u Rusiji
Pogledaj vesti o: Izbori,   Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Predsednički izbori 2012.

Izvor: B92, 04.Mar.2012

Rusija -- U toku su izbori za predsednika Ruske Federacije. Stanovnici na Dalekom istoku i na istoku Sibira u 08:00 časova po lokalnom vremenu počeli glasanje...Izbori za predsednika Ruske Federacije odvijaju se na ruskom Dalekom istoku i istočnom Sibiru. U 08:00 časova po vremenu u Magadanu birači...

Nastavak na B92...

Počeli predsednički izbori u Rusiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Mar.2012

U Rusiji su počeli izbori za novog predsednika, šesti u modernoj istoriji te zemlje, na kojima je, među pet kandidata, favorit aktuelni premijer i lider Jedinstvene Rusije Vladimir Putin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Počeli izbori za predsednika Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2012

Na krajnjem istoku Rusije, na Kamčatki i Magadanu, otvorena su prva biračka mesta na izborima za predsednika Rusije 4. marta..."Sva 194 biračka mesta otvorena su u 8.00 po lokalnom vremenu", kazao je za RIA Novosti neimenovani predstavnik regionalne biračke komisije...Poslednja biračka mesta biće...

Nastavak na Vesti-online.com...

Rusija bira predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2012

MOSKVA -..Odziv birača na današnjim predsedničkim izborima u Rusiji do 10 časova po moskovskom vremenu je 15,3 odsto, od ukupno 108 miliona građana sa pravom glasa, saopštila je Centralna izborna komisija (CIK)...U CIK naglašavaju da je na prethodnim predsedničkim izborima 2008. godine, u istom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U toku predsednički izbori u Rusiji

Izvor: RTV Pink, 04.Mar.2012

. . . U Rusiji se danas održavaju izbori za novog predsednika, šesti u modernoj istoriji te zemlje, na kojima je, među pet kandidata, favorit za pobedu aktuelni premijer i lider partije Jedinstvena Rusija, Vladimir Putin. .

Nastavak na RTV Pink...

Rusija bira predsednika. Tok glasanja i rezultati

Izvor: Vostok.rs, 04.Mar.2012

04.03.2012. -..Ruski građani biraju predsednika. Od 8 ujutru do 8 uveče po lokalnom vremenu otvorena su vrata 96000 izbornih mesta po čitavoj Rusiji. Van granica zemlje može da se glasa u ambasadama i konzulatima RF. Mobilna biračka mesta postavljena su na aerodromima i železničkim stanicama....

Nastavak na Vostok.rs...

Izvesna pobeda Vladimira Putina

Izvor: Danas, 04.Mar.2012

Građani Rusije juče su glasali na predsedničkim izorima na kojima je glavni favorit bio nekadašnji šef države i aktuelni premijer Vladimir Putin, koga je kandidovala stranka Jedinstvena Rusija. Bilo je otvoreno više od 95.000 biračkih mesta, a pravo glasa imalo je 108 miliona građana.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.