Petrov i Karamarko imaju većinu, sutra mandatar ili novi izbori

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2015, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrov i Karamarko imaju većinu, sutra mandatar ili novi izbori

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izvijestila je nakon konzultacija sa čelnicima desne Domoljubne koalicije i Mosta kako su joj Tomislav Karamarko i Božo Petrov donijeli 78 potpisa (za dobivanje mandata za sastav Vlade dovoljno je 76) i da im je dala 24 sata da se dogovore oko mandatara. Ako do dogovora ne dođe, ona će imenovati privremenu tehničku vladu i raspisati parlamentarne izbore.

"Pokazali smo predsjednici 78 potpisa, te dokazali da raspolažemo saborskom većinom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Sutra u ovo vrijeme imat ćemo mandatara. Nastojat ćemo da mandatar bude stručno, nestranačko lice", rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon konzultacija kod predsjednice.

Karamarko je kazao kako on vjerojatno neće biti mandatar, da ipak postoji mogućnost da se rješenje nađe unutar MOST-a, ali da će nastojati da nađu nestranačko lice.

Božo Petrov je ponovio kako im je cilj reformska vlada s nestranačkim mandatarom.

"Mislim da smo probili uši građanima s našim zahtjevima. Ovo je ono što smo od početka odlučivali, cilj nam je nestranački mandatar, nadam se da ćemo to uspjeti definirati sutra", rekao je Petrov.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karamarko i Petrov: Pokazali smo predsjednici 78 potpisa, do sutra ćemo imati mandatara

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2015

ZAGREB - Tomislav Karamarko lider Domoljubne koalicije i Božo Petrov lider MOSTa- nakon konsultacija sa predsjedincom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović večeras su se obratili novinarima. '78 potpisa imamo, 63 naša i 15 MOST-a, a ima najava i da ima nekih drugih koji bi dali potpise', rekao je Karamarko...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Petrov i Karamarko imaju većinu, u srijedu mandatar ili novi izbori

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2015

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izvijestila je u utorak uvečer, nakon konzultacija sa čelnicima desne Domoljubne koalicije i Mosta, kako su joj Tomislav Karamarko i Božo Petrov donijeli 78 potpisa (za dobivanje mandata za sastav Vlade dovoljno je 76) i da im je dala 24 sata da se dogovore oko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.