Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2015, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska još nema mandatara, traži se dodatno vrijeme za konsultacije

Most nezavisnih lista i koalicija Hrvatska raste zatražiće dodatno vrijeme radi dogovora i prikupljanja podrške za novog mandatara. Na četvrti krug konsultacija kod predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, ponovno niko neće doći sa potpisima podrške 76 izabranih saborskih zastupnika za poziciju mandatara Vlade.

To su potvrdili čelnici dviju strana, Božo Petrov i Zoran Milanović, uvjereni u skoro postizanje konačnog dogovora. Petrov je pritom kazao da će ime mandatara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << biti poznato "u trenutku kad se definiraju sve stvari".

Prema Ustavu, predsjednica dodjeljuje mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika.

Nakon trećeg kruga konzultacija Grabar-Kitarović upozorila je da je vremena "sve manje" i da neće dopustiti da odugovlačenje proizvede nesagledive posljedice po stabilnost države.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Most i SDP traže "produžetke" od Kitarovićeve

Izvor: B92, 22.Dec.2015

Zagreb -- Ni na četvrti krug konsultacija kod predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović niko neće doći sa potpisima 76 saborskih zastupnika da bude mandatar vlade...Dodatno vreme za dogovor o tome od predsednice zatražiće Most nezavisnih lista i koalicija Hrvatska raste...To je rezultat događaja...

Nastavak na B92...

Grabar-Kitarović: Do večeras mandatar ili novi izbori

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Dec.2015

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da do večeras mora biti poznat mandatar za sastav nove vlade ili će raspisati prevremene parlamentarne izbore...Grabar-Kitarović je navela da će danas po podne održati poslednji, peti krug konsultacija, nakon kojeg će se morati znati ko...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.