Paunović: Sprečavanje građana da glasaju – krivično delo

Izvor: RTS, 13.Feb.2020, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paunović: Sprečavanje građana da glasaju – krivično delo

Zamenik predsednika Demokratske stranke i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović izjavio je da još nije čuo predlog koji je izneo Boško Obradović da se izbori ne organizuju u opštinama koje imaju opozicionu vlast, ali ističe da je za sprečavanje građana da glasaju predviđena krivična odgovornost.
"Nisam to čuo, pa ne mogu ni da komentarišem. Jedino što mogu da kažem je da izbore >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne sprovodi predsednik opštine, već opštinska izborna komisija, a za sprečavanje građana da glasaju predviđena je krivična odgovornost", rekao je Paunović za Tanjug.
Ranije danas, Obradović je pozvao predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, Šapca Nebojšu Zelenovića, Starog grada Marka Bastaća i Paunovića da ne održe lokalne izbore, sa obrazloženjem da će na taj način vlast biti primorana da odloži izbore predviđene za 26. april.
Obradović je rekao da bi četvorica predsednika opštine trebalo da se solidarišu sa drugim gradovima u Srbiji u kojima, kako kaže, nema uslova za slobodne i fer izbore.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.