Pastor ponovo izabran za predsednika SVM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2019, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor ponovo izabran za predsednika SVM

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor ponovo je izabran za lidera te stranke na izbornoj skupštini u Doroslovu kod Sombora.

Pastor je bio jedini kandidat za predsednika, a glasalo je 324 delegata iz 140 osnovnih organizacija SVM-a. Pastoru je ovo četvrti mandat na čelu stranke vojvođanskih Mađara koju vodi od 2007. godine.

Savez Vojvođanski Mađara ima uspešne četiri godine iza sebe, rekao je Pastor počevši svoj predsednički izveštaj, te se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahvalio svim partnerima za podršku. Ponovio sve zadate ciljeve stranke od pre četiri godine, i nabrajao rezultate, među kojima je možda najvažnije pomoć, koju pružaju vojvođanskim mađarima kroz Fondaciju Prosperitati.

Što se tiče članstva, Pastor je istakao da je u protekle četiri godine 2.561 građana je ušao u stranku, i ako oduzmemo one koje su umrli i izašli iz stranke, SVM danas ima 1.693 više članova, što je 15 odsto od ukupnog broja članstva.

Tokom predstojećih pet dana će biti održana konstitutivna sednica saveta koji ima 51 član oni će među sobom izabrati članove predsedništva stranke kao i potpredsednike stranke. Predsedništvo će zatim izabrati izvršni odbor, a Savet nadzorni odbor.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pastor reizabran za predsednika SVM-a

Izvor: RTS, 04.Maj.2019

Na izbornoj skupštini u Doroslovu kod Sombora, Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, ponovo je izabran za lidera te stranke. . Pastor je bio jedini kandidat za predsednika, a glasalo je 324 delegata iz 140...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.