Pantić i Ivanović u drugom krugu izbora

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2013, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pantić i Ivanović u drugom krugu izbora

Prema konačnim rezultatima izbora za gradonačelnika severne Mitrovice u drugi krug glasanja 1. decembra ušli su Krstimir Pantić iz Građanske incijative "Srpska" i Oliver Ivanović, kandidat Građanske inicijative SDP.

Krstimir Pantić i Oliver Ivanović

Ukupan odziv glasača na izborima 3. i 17. novembra (ponovljeni izbori u tri centra u severnoj Mitrovici) bio je 25,26 odsto, odnosno 6.062 birača, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od ukupno 27.936 upisanih, dok je uslovno glasalo 996 osoba. Pantić je na ponovljenim izborima 17. novembra dobio 2.283 glasa, dok je Ivanović osvojio 1.705 glasova.

 

Centralna izborna komisija Kosova će posle podne raspravljati o odluci Panela za žalbe, kao drugostepenog organa, da se na tri biračka mesta u Zvečanu ponove izbori.

 

Povod za takvu odluku je žalba SDP Olivera Ivanovića jer u materijalu sa tih glasačkih mesta koji je predat CIK-u nije bilo biračkih spiskova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez potresa

Izvor: Danas, 19.Nov.2013

Dogovor Beograda, Prištine i Zapada bio je od početka da se kosovski izbori proglase uspešnim ako izlaznost Srba severno od Ibra bude veća od 20 odsto i ako sve prođe bez većih incidenata. U tri severne opštine to se desilo „iz prve“, u Kosovskoj Mitrovici bila je neophodna repriza. Postojao...

Nastavak na Danas...

Ponavljanje izbora na tri mesta u Zvečanu

Izvor: RTS, 20.Nov.2013, 11:35

Na tri biračka mesta u Zvečanu 1. decembra biće ponovljeni izbori, odlučio CIK. Usvojena žalba liste "SDP Oliver Ivanović" da je, nakon prvog kruga izbora sa tri biračka mesta u Zvečanu, Centru za prebrojavanje glasova dostavljen glasački materijal bez biračkih spiskova.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.