Palmer sa Petrovićem i Rašićem o izborima i uslovima u kojima su održani

Izvor: 011vodič.com, 03.Nov.2019, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palmer sa Petrovićem i Rašićem o izborima i uslovima u kojima su održani

Izaslanik SAD za zapadni Balkan Metju Palmer rezgovarao je danas u Prištini sa predsednikom Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodanom Petrovićem i Nenadom Rašićem iz koalicije Sloboda o proteklim vanrednim izborima za Skupštinu Kosova.
Kako je saopšteno, na sastanku je izražena zabrinutost zbog uslova u kojima su održani izbori u srpskoj zajednici i naglašena potreba dalje institucionalne saradnje u cilju >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << jačanja pluralizma i uticaja Srba u kosovskim institucijama.

Petrović je na kraju sastanka izrazio zahvalnost Palmeru na, kako se navodi, podršci koju pruža srpskoj zajednici na Kosovu.
Palmer se tokom jučerašnjeg dana susreo i sa predstavnicima Srpske liste sa kojima je razgovarao o postizbornoj situaciju na Kosovu, s posebnim fokusom na nastavak dijaloga Beograda i Prištine.
Kako su preneli prištinski mediji, predstavnici Srpske liste izrazili su jasan stav da hitno treba ukinuti taksu na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine što bi moglo doprineti nastavku dijaloga.
„Što se tiče učešća u vladi, nećemo se pridružiti toj vladi pod takvim uslovima, jer ne trebamo funkcije, već da zaštitimo interese srpskog naroda“, rekli su u Srpskoj listi.
Palmer je naglasio da su SAD posebno zainteresovane za brzo formiranje vlade i nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao i potpuno poštovanje vladavine zakona, što će omogućiti ekonomski razvoj i bolji život za sve građane.
Palmer je takođe juče u interviju za Radio Slobodna Evropa (RSE) izjavio kako je od suštinskog značaja da se Srpska lista uključi u Vladu Kosova.
„Srpska lista je partija koja je izabrana od srpske zajednice da predstavlja njene interese u politici Kosova. Bilo bi od suštinskog značaja za vladu da ih uključi, da radi sa njima, i prihvati njihovu ustavnu ulogu u kosovskoj politici“, rekao je on za RSE.
Na pitanje kako gleda na ostale predstavnike srpske zajednice Palmer je rekao da „postoji prostor da se vlada široko angažuje sa više aktera u ovom procesu“.

The post Palmer sa Petrovićem i Rašićem o izborima i uslovima u kojima su održani appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.