Izvor: RTS, 13.Jan.2021, 11:31

Palmer o dijalogu nakon izbora nove kosovske vlade

Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da od nove kosovske vlade formirane nakon izbora sledećeg meseca očekuje da "proceni pristup dijalogu" sa Beogradom.
Palmer je u intervjuu Radioteleviziji Albanije rekao da da će administracija novoizabranog predsednika Bajdena i dalje imati isti pristup Balkanu, "stabilan i kontinuiran", kao i sve prethodne administracije.

"SAD pozdravljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novu vladu koja će biti formirana na izborima 14. februara na Kosovu i da će joj biti partner", dodao je Palmer i od nje očekuje da se bavi različitim temama i pitanjima u interesu građana i mira u regionu.
"Bićemo dobar partner ovoj vladi kao i prethodnim vladama na Kosovu. Verujem da će biti važno da se ova vlada pozabavi nekim pitanjima koja i dalje predstavljaju izazov, uključujući vladavinu zakona, transparentno i odgovorno upravljanje, podsticanje ekonomskog rasta i razvojnih mogućnosti za strane investitore. Prilika da se vidi da imaju živu ekonomiju koja omogućava mladim ljudima da veruju da je njihova budućnost bolja na Kosovu nego u emigraciji", neveo je Palmer.
Veruje takođe da treba procena pristupa Prištine u vezi sa dijalogom sa Beogradom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palmer: Administracija Bajdena će imati isti pristup Balkanu

Izvor: N1 televizija, 13.Jan.2021

Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da će administracija novoizabranog predsednika Džoa Bajdena i dalje imati isti pristup Balkanu, "stabilan i kontinuiran", kao i sve prethodne administracije.

Nastavak na N1 televizija...

"BAJDEN ĆE IMATI ISTI PRISTUP BALKANU" Palmer: Od nove vlade u Prištini očekujem da proceni pristup u dijalogu sa Beogradom

Izvor: Blic, 13.Jan.2021

Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da od nove vlade u Prištini nakon izbora sledećeg meseca očekuje da "proceni pristup dijalogu" sa Beogradom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.