Palestinski premijer: Netanjahu i Ganc kao Koka-Kola i Pepsi

Izvor: RTS, 16.Feb.2020, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinski premijer: Netanjahu i Ganc kao Koka-Kola i Pepsi

Razlika između lidera izraelske opozicije Benija Ganca i premijera Benjamina Netanjahua nije veća od razlike između Koka-Kole i Pepsija, rekao je palestinski premijer Mohamad Štajeh.
Muhamad Štajeh je to rekao na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, tokom koje je takođe kritikovao predlog američkog predsednika Donalda Trampa o okončanju sukoba na Bliskom istoku, uz ocenu da će taj plan "vrlo brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biti sahranjen", prenosi AP.

Izbori u Izraelu biće održani 2. marta, a prema rezultatima anketa, Gancova partija Plavi i Beli trenutno je ispred Netanjahuovog Likuda, ali izgleda da nijedna od ove dve stranke nema jasan put ka obezbeđivanju parlamentarne većine, neophodne za fomiranje koalicione vlade.
Ganc je danas obećao da će formirati vladu bez Netanjahua i bez podrške koalicije pretežno arapskih partija "Zajednička lista" u parlamentu.
Trampov plan biće vrlo brzo sahranjenMohamad Štajeh oštro je kritikovao predlog američkog predsednika Donalda Trampa o okončanju sukoba na Bliskom istoku, uz ocenu da će taj plan "vrlo brzo biti sahranjen".
Štajeh je rekao da američki plan nije ništa više od memoranduma razumevanja između Netanjahua i Trampa.
Kritikovao je činjenicu da bi posle primene tog predloga buduća palestinska država bila podeljena i "bez suvereniteta", dok bi se Izraelu omogućilo da anektira velike delove Zapadne obale.
Palestinski premijer je pozvao druge zemlje da odbace Trampov predlog i poručio da su Palestinci "otvoreni za ozbiljne pregovore".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izraelski političari kao Kola i Pepsi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2020

Razlika između lidera izraelske opozicije Benija Ganca i premijera te zemlje Benjamina Netanijahua nije veća od razlike između Koka-kole i Pepsija, izjavio je palestinski premijer Mohamad Štajeh...Štajeh je to rekao na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, tokom koje je takođe kritikovao predlog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.