Pajtić: Vučić određuje ko će preći cenzus

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2020, 10:16

Pajtić: Vučić određuje ko će preći cenzus

Bivši predsednik Demokratske stranke i nekadašnji premijer Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da će na predstojećim izborima Srpska napredna stranka upotrebiti "uobičajeni asortiman izbornih zloupotreba", koji će omogućiti da "Vučić odredi ko će preći cenzus".

Pajtić je u razgovoru za novi broj nedeljnika "Vreme" rekao da će "bez problema" cenzus preskočiti samo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije, a da "potencijal da to učine" imaju i Srpska radikalna stranka (SRS) i lista Aleksandra Šapića.

"Međutim, za Vučića je ravno spoljnopolitičkoj katastrofi da se u skupštinskim klupama nađu isključivo predstavnici vlasti i evroskeptične opozicije. Tako da su, uz sve mehanizme manipulacije i zloupotreba koje režim obilato koristi svih ovih godina - razna iznenađenja moguća", rekao je Pajtić.

Pajtić je dodao da izbori u periodu 2001-2012. nisu bili savršeni, ali da postoje ogromne razlike u odnosu na ovo što se danas dešava.

On je podsetio da su, pre 2012, nacionalni mediji redovno prenosili aktivnosti opozicije, da su opozicioni prvaci redovno gostovali u udarnim terminima na javnom servisu, a mitinzi SNS-a u celosti prenošeni na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

"Neki mediji tada nisu bili naročito kritični prema izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, neki su i promovisali akcije i poteze nosilaca javnih funkcija, ali ni televizije sa nacionalnom frekvencijom, ni dnevne novine nisu služile za satanizaciju i političko uništenje opozicije, naprotiv", rekao je on.

On je dodao da je kupovina glasova u periodu 2001-2012. bila nezamisliva, a da je to sada potpuno "otvorena praksa režima u celoj Srbiji", kao i da se članovi poslovne zajednice nisu plašili da će njihove kompanije biti "preplavljene inspekcijama i policijom" ukoliko, u skladu sa zakonom, pomognu SNS, SRS ili nekoj drugoj opozicionoj stranci.

"Pretnje zaposlenima u javnom sektoru da će izgubiti posao ukoliko ne glasaju za vladajuću stranku, koliko je meni poznato, nisu zabeležene do dolaska naprednjaka na vlast. Oni su, međutim, represiju u državnoj upravi i preduzećima uveli kao standard", rekao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.