Pajtić: Pokrajinski izbori 2016.godine

Izvor: Blic, 17.Apr.2013, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Pokrajinski izbori 2016.godine

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ponovio je danas da se pokrajinski izbori mogu raspisati isključivo na osnovu obrazloženog zahteva vojvođanske vlade, odnosno u slučaju gubitka parlamentarne većine.

"Vlada ima dvotrećinsku većinu u skupštini, što znači da ćemo najskorije pokrajinske izbore održati u 2016. godini", rekao je Pajtić u intervjuu za "Mađar so".

Uz ocenu da je odluka Ustavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << suda Srbije od prošlog leta u značajnoj meri ograničila nadležnosti Vojvodine, Pajtić je dodao da je ta odluka osporila i činjenicu prema kojoj je Vojvodina regija koja neguje evropske vrednosti.

"Ograničavanje nadležnosti Vojvodine nije okončano sa odlukom Ustavnog suda, suočili smo se od tada sa brojnim situacijama koje su pokazale smanjivanje nadležnosti. Recimo: republička vlada je nezakonito raspolagala sa vojvođanskom imovinom, finansiranje pokrajine ni danas nije u skladu sa ustavnim garancijama”, naveo je predsednik vojvodjanske vlade.

On tvrdi da je upravo suprotno, da je iznos stavljen na raspolaganje građanima pokrajine samo deo onog što ustav garantuje, pa je iz tih razloga pokrajinska vlada parlamentu predložila usvajanje deklaracije koja bi pozvala vlast na poštovanje ustava i zakona.

Pajtić smatra da "nije prirodno da se ustav i zakoni odnose na sve, samo ne na Vojvođane".

On je takođe naveo da je nakon te inicijative krenula "lavina uvreda" a članove vojvođanske vlade "počeli su da nazivaju separatistima i ustašama, samo zato jer su vlast pozvali na ispunjavanje ustavnih garacija".

Prema rečima Pajtića, organizatorima protesta je "i te kako jasno" koliko nisu istinite tvrdnje o separatizmu.

"Unutar pokrajinske administracije uopšte nema separatističkih težnji. I pored toga, oni stalno plaše određeni deo javnosti ukazujući na neprijatelje tamo gde neprijatelja uopšte nema", naveo je on.

Pajtić je dodao da je protest pred vojvođanskom vladom legitiman, ali je "za žaljenje što je tom događaju prethodilo izazivanje atmosfere linča".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Pokrajinski izbori 2016.godine

Izvor: Press, 17.Apr.2013

- Vlada ima dvotrećinsku većinu u skupštini, što znači da ćemo najskorije pokrajinske izbore održati u 2016. godini- rekao je Pajtić u intervjuu za "Mađar so"...Uz ocenu da je odluka Ustavnog suda Srbije od prošlog leta u značajnoj meri ograničila nadležnosti Vojvodine, Pajtić je dodao...

Nastavak na Press...

Pajtić: Pokrajinski izbori 2016.godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ponovio je danas da se pokrajinski izbori mogu raspisati isključivo na osnovu obrazloženog zahteva vojvođanske vlade, odnosno u slučaju gubitka parlamentarne većine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Izbori u Vojvodini 2016. godine

Izvor: Danas, 17.Apr.2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ponovio je juče da se pokrajinski izbori mogu raspisati isključivo na osnovu obrazloženog zahteva vojvođanske vlade, odnosno u slučaju gubitka parlamentarne većine. Kako je istakao u u intervjuu za „Mađar so“, vlada ima dvotrećinsku većinu u skupštini,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.