POSLE SVIH NEMILIH SCENA IZ INDIJE: Glavni virusolog podneo ostavku, a jednu stvar ODBIO da kaže

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2021, 22:58

POSLE SVIH NEMILIH SCENA IZ INDIJE: Glavni virusolog podneo ostavku, a jednu stvar ODBIO da kaže

Bio je predsednik naučne savetodavne grupe poznate kao INSACOG

Vodeći indijski virusolog, Šahid Džamil, podneo je ostavku iz savetodavnog tela koje je napravila vlada sa namerom da se izbori protiv novih sojeva virusa, nedeljama nakon što je dovodio u pitanje način na koji se vlast bori protiv pandemije kovida-19.

Džamil je bio predsednik naučne savetodavne grupe poznate kao INSACOG, ali je odbio da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kaže razlog ostavke, prenosi Rojters.

- Nisam u obavezi da kažem razlog - napisao je on u tekstualnoj poruci britanskoj novinskoj agenciji.

INSACOG je upozorio vladu početkom marta na novi i zarazniji soj virusa koji se širi zemljom, B.1.617.

Upitan zbog čega vlada nije jače odgovorila na otkriće savetodavnog tela, tako što bi ograničila okupljanja, Džamil je rekao za Rojters da je bio zabrinut da vlasti ne obraćaju dovoljno pažnju na dokaze koji su im predočeni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.