Izvor: S media, 23.Jun.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDA NAPREDNJAKA U ZAJEČARU: SNS u koaliciju sa socijalistima, DS nije prešao cenzus (VIDEO)

Na lokalnim izborima u Zaječaru, koji su protekli uz "povišenu političku temperaturu", prema preliminarnim rezultatima, SNS je osvojila najviše glasova, na drugom mestu je URS, treće mesto je osvojila koalicija SPS-PUPS-JS, a naprednjaci su najavili da će lokalnu vlast formirati sa socijalistima.

Prema podacima Gradske izborne komisije, koja je obradila devet biračkih mesta, SNS je u nedelju osvojila 45,86 odsto glasova birača, dok je URS dobio 32,51 >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odsto.

Kako je Tanjugu rekla predsednica GIK-a Slađana Bogdanović, koalicija SPS-PUPS-JS je prema tim podacima dobila 10,43 odsto glasova.

Prema njenim rečima, izlaznost na lokalnim izborima u Zaječaru je bila 54,85 odsto, a glasanje je teklo uobičajeno i podsetila da se jedini incident dogodio na biračkom mestu u selu Velika Jasikova, gde je posle fizičkog obračuna to biračko mesto zatvoreno.

Stranke su tokom večeri nakon zatvaranja biračkih mesta saopštavale rezultate izbora na osnovu podataka koje su njihovi izborni štabovi obrađivali.

Tako je SNS saopštila da je na osnovu 98,5 odsto obrađenog biračkog tela ta stranka osvojila oko 40,05 odsto glasova i da će imati 23 odbornika u Skupština grada Zaječara od ukupno 50.

Prema podacima naprednjaka,URS je dobio 34,61 odsto glasova, a za koaliciju SPS-PUPS-JS je glasalo 11,52 odsto birača, dok je LDP podržalo 5,68 odsto.

Sve ostale stranke, uključujući i DS, koja je dobila 3,22 odsto podrške glasača, nisu prešle cenzus, podaci su SNS.

Kandidat za gradonačelnika te stranke Saša Mirković rekao je da se već čuo sa liderom SPS-a i premijerom Srbije Ivicom Dačićem i da je dogovorena koalicija.

"Premijer je zvao da nam čestita na pobedi i dogovorili smo koaliciju. Naš prvi zadatak biće samo rad, rad i rad", rekao je Mirković, koji je naveo da naprednjacima još nisu stigle čestitke iz URS-a, ali da ih očekuje.

"Ko gubi ima pravo da se ljuti. Ovo je velika pobeda za Zaječar i timočku krajinu", rekao je Mirković.

Lider SNS Aleksandar Vučić zahvalio je građanima Zaječara na podršci koji su ukazali toj stranci na lokalnim izborima i čestitao njihovim protivkandidatima iz URS-a, jer su, kako je rekao, postigli izvanredan rezultat, iako su devet godina na vlasti u tom gradu.

(Tanjug)

(Agencije, Foto: Glasačka kutija)
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.