Izvor: Radio 021, 06.Mar.2020, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIK proglasio izbornu listu SNS-a

Pokrajinska izborna komisija u petak je proglasila izbornu listu "Aleksandar Vučić - Za našu decu" sa 120 kandidata.

Ovu listu koja će biti pod rednim brojem 1 predala je koalicija istog imena koju predvodi Srpska napredna stranka, a čine je i PUPS, Socijaldemokratska partija Srbije, Pokret socijalista, Slovaci napred, Srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pokret obnove i Pokret snaga Srbije.

Među 120 kandidata, 16 su kandidati koalicionih partnera SNS-a. Među prvih 70 na listi nalazi se 11 kandidata koalicionih partnera, što znači da naprednjaci planiraju da imaju siguran broj svojih poslanika za većinu i bez koalicionih partnera.

Prvi na listi je vojvođanski premijer Igor Mirović koji bi trebalo da nastavi da obavlja ovu funkciju u slučaju pobede ove koalicije. Sledi njegov stranački kolega Damir Zobenica i niz drugih članova SNS-a, uglavnom dosadašnjih pokrajinskih poslanika ili funkcionera u vojvođanskim lokalnim samoupravama.

Prvi predstavnici koalicionih partnera su Miroslav Šćepanović iz PUPS-a na 7. mestu, na 8. mestu je Rajka Vujović iz Socijaldemokratske partije Srbije, dok je na 9. mestu Miroslav Rodić iz Pokreta socijalista. PUPS ima ukupno 4 kandidata, a zanimljivo je da penzioneri imaju dva relativno mlada člana - Aleksandra Đurđeva iz Novog Sada rođenog 1980. i Draganu Danilović rođenu 1979. godine, takođe iz Novog Sada. Stranka Rasima Ljajića SDPS ima četiri kandidata, a Pokret socijalista Aleksandra Vulina pet.

Tri partnera dobila su samo po jednog kandidata - na 16. mestu je Pavel Surovi iz "Slovaci napred", na 51. mestu je Milan Đukić iz SPO-a, a na 95. mestu Čedomir Stanojević iz Pokreta snaga Srbije.

Ovu listu podržalo je 8.347 građana.

Celokupnu izbornu listu možete preuzeti OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.