Osmani: Mešanje Srbije u izborni proces na Kosovu je kršenje sporazuma o normalizaciji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Apr.2023, 13:15

Osmani: Mešanje Srbije u izborni proces na Kosovu je kršenje sporazuma o normalizaciji

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je navela kako je "kontinuirano i otvoreno zalaganje Srbije da ometa sprovođenje slobodnih izbora na Kosovu u suprotnosti sa duhom i slovom poslednjeg sporazuma Kosova i Srbije o normalizaciji odnosa”. "Ovakvom pristupu Srbije trebalo bi da se suprotstavi ceo demokratski svet", poručila je ona i dodala da će kosovske institucije stati uz sve građane u četiri opštine na severu Kosova. Vanredni izbori za gradonačelnike su održani 23. aprila u...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Osmani: Ponašanje Srbije u vezi sa izborima na severu Kosova protivno sporzumima iz Brisela i Ohrida

Izvor: Danas, 24.Apr.2023

Predsednica Kosova, Vjosa Osmani, danas je rekla da je "kontinuirano i otvoreno" zalaganje Srbije da ometa sprovođenje slobodnih izbora na severu Kosova protivno "duhu i slovu" poslednjeg briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova i plana iz Ohrida za njegovo sprovođenje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.