Izvor: RTS, 04.Maj.2022, 11:16

Opšti izbori u BiH 2. oktobra

Opšti izbori u BiH biće održani 2. oktobra, odlučila je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.
Izbori su raspisani za članove Predsedništva BiH, Parlamentarnu skupštinu BiH, Parlament Federacije BiH, Narodnu skupštinu RS, za Skupštinu Distrikta Brčko i kantonalne skupštine, preneo je Kliks.
Odluka nije doneta jednoglasno jer je pet od sedam članova CIK-a bilo saglasno da se izbori raspišu, dok je jedan član, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlado Rogić, bio protiv, a jedan nije prisustvovao sednici.
Osim odluke o raspisivanju izbora, Centralna izborna komisija je donela i niz drugih propratnih odluka o organizaciji izbornog procesa.
Odredbe Izbornog zakona predviđaju da se sredstva za održavanje izbora moraju obezbediti u roku od 15 dana nakon što je Centralna izborna komisija BiH donela odluku da se raspišu izbori.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izbori u BiH održaće se 2. oktobra

Izvor: B92, 04.Maj.2022

Opšti izbori u BIH biće održani 2. oktobra, odlučila je danas Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH)...Izbori su raspisani za članove predsedništva BiH, parlamentarnu skupštinu BiH, parlament Federacije BiH, Narodnu skupštinu RS, za Skupštinu Distrikta Brčko i kantonalne skupštine,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.