Održana izborna skupština FIJET Srbija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2022, 15:04

Održana izborna skupština FIJET Srbija

Etno kompleks „Zornića kuća“ u selu Baćevac kod Beograda bio je domaćin godišnje skupštine srpskog ogranka Svetske Asocijacije Turističkih novinara i Pisaca u Turizmu FIJET

Skupština je bila i komemoracija u spomen nedavno preminulog predsednika udruženja, doajena žanra, novinara i urednika Radio Beograda Slavka Jovanovića. Na njegovo mesto, skupština je izabrala Đorđa Mihajlovića, dugogodišnjeg saradnika novosadskog Dnevnika i glavnog urednika „Turističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Prizme“ dugogodišjeg turističkog poslenika i autora.

Usvojen je i pravilnik o dodeli novinarske godišnje nagrade „Milorad Rajčević“ i imenovan stručni žiri za sledeće četiri godine.

Nagrada nosi ime Milorada Rajčevića, prvog srpskog putopisca koji je obišao svet i svoja putovanja opisao u putopisima:

- Iz žarke Afrike, Beograd (samostalno izdanje) 1924

- Na Dalekom istoku, Beograd (Štamparija Lj. Jakšić) 1930

- Autografi znamenitih ličnosti XX veka, Beograd, 1932

Nagrada je ustoličena kao priznanje za višegodišnji rad i doprinos u turističkom novinarstvu i promociji visokih etičkih i profesionalnih standarda.

Skupština je jednoglasno donela odluku o učešću FIJET Srbija na predstojećem Međunarodnom Sajmu Turizma u Beogradu, o učešću na Republičkim konkursima, kao i o nominaciji Novog Sada kao prestonice Kulture i omladinske prestonice Evrope za prestižnu nagradu "Zlatna jabuka“ ove svetske asocijacije, za nova dostignuća u turizmu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.