Odluka CIK-a: Na izborima u nedelju glasanje samo s dokumentima Kosova

Izvor: Beta, 03.Okt.2019, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka CIK-a: Na izborima u nedelju glasanje samo s dokumentima Kosova

Predsednica Centralne izborne komisije (CIK) Kosova, Valjdete Daka, izjavila je danas da će na izborima u nedelju, 6. oktobra, građani moći da glasaju samo sa identifikacionim dokumentima Kosova.To je odgovor na izjavu direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marka Đurića koji je za RTS rekao da će "birački odbori u sredinama sa srpskom većinom sigurno uvažiti sva dokumenta, a pokušaje diskriminacije i sprečavanja naravno prijavićemo međunarodnim organizacijama i smatram i da je važno da OEBS odigra svoju ulogu".Član CIK-a iz Pokreta Samoopredeljenje, Adnan Rustemi je, prenosi portal gazetablic.com, rekao da Beograd putem Srpske liste "vrši pritisak i ucenjuje" Srbe koji žive na Kosovu i srpske političke subjekte kandidovane na izborima 6. oktobra."Pozvali su bezbednosne institucije na Kosovu da budu aktivnije i stvore dobro okruženje za sve političke stranke da svoje izborne aktivnosti sprovode u demokratskom duhu. Srpska zajednica treba da bude imuna na ove pokušaje Beograda", rekao je Rustemi i naglasio da će CIK biti spremna za svaku moguću situaciju.Predsednica CIK, Daka je rekla da su oduke CIK obavezujuće za sve i da će "svi komesari koji ne budu poštovali uputstva o korištenju identifikacionih dokumenata imati pravne posledice".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

CIK ponovio – glasači moraju da imaju kosovska dokumenta

Izvor: RTS, 03.Okt.2019

Šefica kosovske Centralne izborne komisije Valjdete Daka reagovala je na izjavu direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marka Đurića koji je okrivio zvaničnike u Prištini za diskriminaciju Srba zbog odluke da se na izborima 6. oktobra glasa samo sa dokumentima izdatim na Kosovu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.