Odbačena žalba Srpske liste zbog ličnih karata

Izvor: B92, 13.Sep.2019, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačena žalba Srpske liste zbog ličnih karata

Veće za žalbe Centralne izborne komisije (CIK) odbacilo je žalbu Srpske liste.

Reč je o žalbi zbog uputstva te komisije da će na predstojećim prevremenim parlamentarnim izborima moći da glasaju samo građani sa kosovskim dokumentima, piše portal Gazeta Expres.

Šef sekretarjata Veća za žalbe, Mul Desku, je rekao za Radio Slobodna Evropa da je žalba Srpske liste odbijena i precizirao da je žalba Srpske liste odbijena kao neosnovana, ocenivši da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uputstvo CIK "fer i zakonito".

Kako navodi portal, predstavnici manjinskih zajednica na Kosovu, posebno onih koji podržavaju Srpsku listu, a žive u četiri opštine na severu, protive se preporuci CIK, iako su pretodni parlamentarni izbori pokazali da većina građana sa tog područja ima dokumenta Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbačena žalba Srpske liste zbog ličnih karata

Izvor: RTS, 13.Sep.2019

. Veće za žalbe Centralne izborne komisije odbacilo je žalbu Srpske liste zbog uputstva te komisije da će na predstojećim prevremenim parlamentarnim izborima moći da glasaju samo građani sa kosovskim dokumentima, piše portal Gazeta Ekspres.

Nastavak na RTS...

Priština: Odbačena žalba Srpske liste zbog ličnih karata

Izvor: Večernje novosti, 14.Sep.2019, 12:21

Veće za žalbe Centralne izborne komisije odbacilo je žalbu Srpske liste zbog uputstva te komisije da će na predstojećim prevremenim parlamentarnim izborima moći da glasaju samo građani sa kosovskim dokumentima Veće za žalbe Centralne izborne komisije (CIK) odbacilo je danas...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.