Novi saziv grčkog parlamenta položio zakletvu

Izvor: RTS, 17.Jul.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi saziv grčkog parlamenta položio zakletvu

Nakon ubedljive pobede Nove demokratije (ND) na prevremenim parlamentarnim izborima u Grčkoj, danas je novi sastav poslanika položio zakletvu u grčkom parlamentu.
Skopska TV21 javila je a je u najviši zakonodavni dom u Atini ušlo šest partija, a Nova demokratija ima 158 od 300 poslaničkih mesta.

U sastavu Skupštine posle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbora 7. jula je šest stranaka, od kojih su dve tu prvi put "MeRA 25" i "Grčko rešenje", a iz sastava su ispale male desničarske stranke "Unija centra" i "Zlatna zora". Među 300 poslanika, Nova demokratija ima 158, Siriza-Progresivni savez 86, Pokret promene 22, KPG 15, "Grčko rešenje" 10 i "MeRA 25" devet. 
Konzervativna vlada Kirijakosa Micotakisa ima za cilj da ubrza ekonomski rast, što planira da ostvari putem smanjenja poreza i sporazuma o privatizaciji.
Micotakis je obećao grčkim građanima nova radna mesta kao i oslobađanje blokada u biznis sektoru.
On će tokom vikenda obrazložiti program vlade, a glasanje o njenom izboru je zakazano za nedelju.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nastavljeno sudjenje grčkim neonacistima iskazom glavnooptuženog

Izvor: Beta, 18.Jul.2019, 13:37

Maratonsko sudjenje za ubistvo grčkog levičara i muzičara pre šest godina, nastavljeno je danas u sudu Atini prvim saslušanjem glavnog optuženog, Jorgosa Rupakijasa, bliskog neonacističkoj partiji "Zlatna zora".Rupakijas je ranije priznao da je 2013. nožem izbo Pavlosa Fisasa, antifašističkog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.