Novi predsednik opštine Glogovac je Ramiz Ladrovci

Izvor: RTS, 18.Dec.2016, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi predsednik opštine Glogovac je Ramiz Ladrovci

U drugom krugu vanrednih izbora za predsednika opštine Glogovac pobedio je Ramiz Ladrovci, predstavnik vladajuće Demokratske partije Kosova, saopštila je večeras Centralna izborna komisija u Prištini.
Ladrovci je u drugom krugu osvojio 62,69 odsto glasova, dok je Isa Džemjlji iz Inicijative za Kosovo dobio 37,31 odsto.
Vanredni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbori za predsednika opštine Glogovac organizovani su pošto je Nedžat Demaku morao da napusti tu funkciju jer je u grupi sa još devetoricom zvaničnika DPK osuđen na više godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima.
Pre no što je danas izabran za predsednika opštine Glogovac, Ramiz Ladrovci je bio ambasador Kosova u Tirani. Na to mesto je stupio pre dve godine, zamenivši Sulejmana Seljimija, koji je prekinuo diplomatsku službu zbog optužnice da je počinio ratni zločin.
U sudskom procesu Seljimi je osuđen na sedam godina zatvora, u istoj grupi sa bivšim predsednikom opštine Glogovac Nrdžatom Demakuom.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.