Novi izbori i referendum protiv ulaska u NATO

Izvor: S media, 28.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi izbori i referendum protiv ulaska u NATO

"D S S razgovaraće narednih dana sa svim nacionalno opredeljenim opozicionim partijama o tome da se održe novi izbori i referendum protiv ulaska u NATO", izjavio predsednik Ekonomskog saveta D S S Nenad Popović.

Kako je saopštio Ekonomski savet DŠ-a, Popović je izrazio očekivanje da će opozicija, uprkos ranijim nesuglasicama, postići jedinstvo o ova dva pitanja koja su, kako je rekao, od ključnog značaja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za budućnost Srbije.

On je na tribini u Kruševcu članovima stranke, lokalnim privrednicima i gradjanima predstavio ekonomski program DŠ-a u uslovima krize.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, Popović je ocenio da nove mere vlade neće rešiti nijedan problem srpske privrede i dodao da je vlada do sada za pomoć privredi izdvojila manje od 100 miliona evra, "što je manje čak i od sume koju je za pomoć svojoj privredi izdvojila vlada Albanije".

"Država treba da donese strategiju za borbu protiv krize zasnovanu na povećanju potrošnje i obima privredne aktivnosti", rekao je on i dodao da država treba da ulaže u sektore gradjevine i poljoprivrede, kao grane koje zapošljavaju najveći broj domaćih preduzeća i radnika.

Popović je kazao da "Srbija treba da se obrati za pomoć logičnim ekonomskim partnerima, koji imaju prirodan interes da srpska privreda normalno funkcioniše u uslovima krize, a to su su Ruska Federacija, za koju je Srbija posle ulaska Gasproma u NIS postala važan ekonomski partner, i Evropska unija, odakle je u Srbiju došao veliki broj kompanija i investicija".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.