Nova političko udruživanje: Novo lice Srbije i poznato niško lice zajedno izlaze na lokalne izbore

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2024, 14:48

Nova političko udruživanje: Novo lice Srbije i poznato niško lice zajedno izlaze na lokalne izbore

Deo koalicije “Niš, moj grad” i stranka Novo lice Srbije nastupiće zajedno na predstojećim lokalnim izborima u Nišu. Branislav Jovanović iz te odborničke grupe kaže da će nova grupacija biti tu “da ne dođu gori kad SNS ode s vlasti”, a predsednik Novog lica Srbije Miloš Parandilović poziva druge opozicione stranke da im se pridruže i isključuje saradnju sa SNS-om, SPS-om, radikalima i Zavetnicima.

Jovanović kaže da je deo koalicije “Niš, moj grad” >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u pregovorima sa koalicijom NADA, ali da konačnog dogovora nema.

Drugi deo, navodi Jovanović, perspektivu vidi u okviru saradnje sa NLS-om, koju će, kaže, nastaviti i posle lokalnih izbora.

Ističe da je nova grupacija tu “da ne dođu gori” i dodaje da bi najpre trebalo menjati to što Niš ima “jadan” budžet od tek 15 milijardi dinara.

Niš nema nikoga ko ga predstavlja u Beogradu, što je najveći hendikep ovog grada. Koristi od poslanika nemamo. Jug Srbije je potpuno postradao i ljudi se u kontinuitetu sele iz ovog dela Srbije. Sve je veća razlika između juga i severa zemlje - navodi Jovanović.

Spreman je, dodaje, da da garanciju da će u prvoj godini vlasti, ako Novo lice Srbije i “Niš, moj grad” pobede na izborima, biti preokreta.

Što se nas tiče, mi smo se u prethodnom periodu dokazali i u ratu i u miru. Niš je bio demokratski centar Srbije i evropski grad, a bio je i medijska republika, sećate se da je bilo 5 slobodnih medija, dok je danas medijski mrak. Bio je grad bez korupcije i kriminala dok smo mi rukovodili njime, bez nameštenih tendera, bez kupljenih diploma i bio je stvarno veliko gradilište - 5 mostova, 9 novih bulevara, mnogo obdaništa i škola. Nije bilo notara, izvršitelja, niti Oka sokolovog - ističe Jovanović.

Smatra i da Niš nema vremena za čekanje, eksperimente i uvežbavanje političara, da je izmučen i da je u njemu sve teže živeti.

Razlikujemo se od drugih jer smo uspeli da “uhvatimo” izbornu krađu i falsifikovane zapisnike. Zahvaljujući tome je došao Gonzales u Srbiju. Posebno je za nas važno da nije bilo urbanističke i građevinske mafije u gradu, niti političkih hapšenja. Bili smo meta političkih hapšenja i jedini smo pretrpeli pravo nasilje u Nišu. Dugo čekamo mlade i nove ljude, ali smo svedoci da, nažalost, propadoše mnogi protesti - zaključuje Branislav Jovanović.

Parandilović kaže da će nova saradnja biti spoj mladosti i iskustva i veruje da promena vlasti može ponovo da krene iz Niša, a način na koji je najbolje izaći na lokalne izbori odlučio je da prepusti opštinskom odboru i Jovanoviću.

Ovde smo već imali povereništvo. Sa Banetom ćemo biti pojačani. Niš je poznat po tome da je često znao da bude prvi u promenama. Pamtim 1996. i 1997. i da je sve to krenulo iz Niša. Verujem da opet može tako da bude i verujem u pobedu opozicije u Nišu, Novom Sadu i Čačku - ističe Parandilović.

Poziva i druge opozicione stranke i udruženja da im se priključe, a saradnje sa Srpskom naprednom strankom, Socijalističkom partijom Srbije, Srpskom radikalnom strankom i Zavetnicima isključuje.

Inače, Miloš Parandilović bio je član Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), a bio je i na listi Dveri - POKS na parlamentarnim izborima 2022. Septembra te godine predstavio je stranku Novo lice Srbije. Nakon osnivanja Narodnog pokreta Srbije, Parandilović se pridružio poslanicima NPS u Narodnoj skupštini, kako bi oformili zajedničku poslaničku grupu. Ta grupa proširena je kada su se pridružila i tri člana Ekološkog ustanka, predvođena Aleksandrom Jovanovićem Ćutom.

Stranka NLS je učestvovala na protestima "Srbija protiv nasilja", a u oktobru 2023. postaje deo koalicije "Srbija protiv nasilja". Nalazi se na desnom centru političkog spektra, a Paraandilović je poslanik i u novom sazivu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko je politička prošlost Niša, a ko ruši jedinstvo opozicije - Stanković neće sa Jovanovićem

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2024

Nakon što su “Niš, moj grad” i Novo lice Srbije najavili da će nastupiti zajedno na lokalnim izborima u Nišu i pozvali druge predstavnike opozicije da im se pridruže, Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije ograđuje se od saradnje s njima jer smatra da je Branislav Jovanović “politička...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.