Niko u Evropi neće priznati nezavisnost Katalonije

Izvor: B92, 28.Okt.2017, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niko u Evropi neće priznati nezavisnost Katalonije"

Rim -- Predsednik Evropskog parlamenta Antoni Tajani izjavio je da niko u Evropi neće priznati nezavisnost Katalonije.

Tajani je novinarima posle konferencije o budućnosti Evrope u Vatikanu rekao da je pozicija Evrope veoma jasna, a da je i da je odluka Španije da raspiše vanredne izbore u tom regionu nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti tog regiona, "prava stvar".

"Niko neće priznati Kataloniju kao nezavisnu zemlju. Referendum je bio nelegalan... Treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se obnovi vladavina prava", rekao je on.

Izbori će, kako je dodao, omogućiti Kataloncija da "odluče kakvu vladu žele da imaju.

Sve bi trebalo da se dešava u skladu sa španskim ustavom, naveo je on, prenosi AP.

Tajani je kazao i da se Evropa nada da dijalog može da pomogne u rešavanju ove "teške situacije" dodavši da "to ne znači da EU može da posreduje zato što je to unutrašnje pitanje Španije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tajani: Niko u Evropi neće priznati nezavisnost Katalonije

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2017

RIM - Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je večeras da niko u Evropi neće priznati nezavisnost Katalonije i da je odluka Španije da raspiše vanredne izbore u tom regionu nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti tog regiona, "prava stvar"...Tajani je novinarima poslije konferencije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

EP: Ispravna odluka Madrida o izborima u Kataloniji

Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2017

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je da je bila ispravna odluka Španije da raspiše vanredne izbore u Kataloniji nakon što je taj region jednostrano proglasio nezavisnost...Tajani je istakao da je stav Evrope veoma jasan i da niko neće priznati nezavisnost Katalonije... "Referendum...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.