EP: Ispravna odluka Madrida o izborima u Kataloniji

Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2017, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Ispravna odluka Madrida o izborima u Kataloniji

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je da je bila ispravna odluka Španije da raspiše vanredne izbore u Kataloniji nakon što je taj region jednostrano proglasio nezavisnost.

Tajani je istakao da je stav Evrope veoma jasan i da niko neće priznati nezavisnost Katalonije.

 "Referendum je bio ilegalan i treba vratiti vladavinu zakona", rekao je Tajani novinarima u Vatikanu, gde je prisustvovao forumu o budućnosti Evrope.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izbori će Kataloncima omogućiti da odluče kakvu Vladu žele da imaju i da sve treba da bude u skladu sa Ustavom Španije.

On je dodao da Evropa izražava nadu da dijalog može pomoći u rešavanju teške situacije, što ne znači da bi EU mogla posredovati jer je u pitanju interno pitanje Španije.

Preuzimanje kontrole španskih vlasti nad Katalonijom danas je stupilo na snagu i premijer Marijano Rahoj postao je predsednik tog regiona.

Regulative Madrida protiv Katalonije prate Član 155 španskog Ustava prema kojem je Vladi dozvoljeno da reaguje protiv pobune na svojim teritorijama.

Član 155 aktiviran je sinoć nakon što je u katalonskom parlamentu održano glasanje u korist nezavisnosti tog regiona od Španije.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tajani: Ispravna odluka Madrida

Izvor: Blic, 28.Okt.2017

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je danas da je bila ispravna odluka Španije da raspiše vanredne izbore u Kataloniji nakon što je taj region jednostrano proglasio nezavisnost...Tajani je istakao da je stav Evrope veoma jasan i da niko neće priznati nezavisnost Katalonije..."Referendum...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.