Nemačka pozvala Rusiju da oslobodi demonstrante

Izvor: Beta, 04.Avg.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka pozvala Rusiju da oslobodi demonstrante

Nemačka je danas pozvala Rusiju da oslobodi demonstrante koji su privedeni na protestnom skupu kojim su zahtevali učešće nezavisnih i opozicionih kandidata na septembarskim lokalnim izborima u Moskvi.Ministar spoljnih poslova Nemačke rekao je da "hapšenja nisu u skladu sa mirnim karakterom protesta, koji su se održavali protiv isključivanja kandidata".On je dodao da Rusija krši medjunarodnu obavezu da podrži mirne proteste i slobodu govora. On je rekao da Nemačka "očekuje brzo oslobadjanje svih demonstranata" i uključivanje nezavisnih kandidata koji ispunjavaju uslove za izbore u glavnom gradu Rusije.Ministar unutrašnjih poslova Rusije rekao je da je policija privela 600 ljudi nakon jučerašnjeg neprijavljenog protesta. Na prethodnom protestu uhapšeno je oko 1.400 ljudi.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Francuska i Nemačka osuđuju razbijanje demonstracija u Moskvi

Izvor: VOA, 05.Avg.2019, 12:33

Nemačka i Francuska osudile su policijsko razbijanje demonstracija u nedelju u Rusiji tokom zabranjenog opozicionog mitinga, kojom prilikom je uhapšeno na stotine ljudi. Pariz je kritikovao "preteranu upotrebu sile" tokom druge nedelje protesta zbog isključivanja opozicionih kandidata iz procesa...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.