Nedovoljan odziv na referendumu o izmeni definicije braka u Rumuniji

Izvor: EurActiv Srbija, 08.Okt.2018, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedovoljan odziv na referendumu o izmeni definicije braka u Rumuniji

Zvaničnici Rumunije saopštili su da zbog malog odziva birača nije uspeo dvodnevni referendum o promeni ustava kojom bi se otežalo legalizovanje brakova istopolnih supružnika. Centralna izborna komisija saopštila je po zatvaranju birališta da je izlaznost bila 20,41%, dok je za uspeh referenduma bilo potrebno da izadje najmanje 30% od oko 18 miliona birača. Planirane izmene ustava naišle su na oštre kritike iz Evropske unije kao i aktivista za zaštitu ljudskih prava, koji su upozorili da bi to bio početak skretanja zemlje u populizam.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Izbori,   Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Referendum u Rumuniji nije uspeo

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Okt.2018

Rumuni su velikom većinom glasova izašlih na kontroverzni referendum, više od 90 odsto, podržali zabranu homoseksualnih brakova, ali je referendum proglašeno nevažećim, jer nije glasalo gotovo 80 odsto ljudi s pravom glasa, saopštila je danas izborna komisija...Nešto više od 3,4 miliona ljudi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.