Neće biti recikliranja kandidata - Morales se neće kandidovati za predsednika

Izvor: B92, 21.Nov.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neće biti recikliranja kandidata" - Morales se neće kandidovati za predsednika

Evo Morales neće biti kandidati svoje stranke Pokreta za socijalizam na sledećim izborima, rekao je visoki stranački funkcioner Henri Kabrera.

Kandidat neže biti ni potpredsednik Alvaro Garsija Linera.

"Učestvovaćemo na izborima i nastupićemo sa mladim kandidatima, naročito za predsednika i potpredsednika", rekao je Kabrera za Rojters.

On je dodao da "neće više biti recikliranja kandidata".

Datum održavanja novih izbora još nije određen. Morales i drugi visoki zvaničnici podneli su ostavke 10. novembra pod pritiskom nakon višenedeljnih demonstracija, a formirana je privremena vlada na čelu sa Đanin Anjes.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Morales neće biti kandidat svoje stranke za predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019

Bivši predsednik Bolivije Evo Morales, ali ni potpredsednik i Alvaro Garsija Linera neće biti kandidati svoje stranke Pokreta za socijalizam na sledećim izborima, rekao je visoki stranački funkcioner Henri Kabrera..."Učestvovaćemo na izborima i nastupićemo sa mladim kandidatima, naročito za predsednika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.