Napad El Šababa u Somaliji – 12 poginulih

Izvor: RTS, 12.Jul.2019, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad El Šababa u Somaliji – 12 poginulih

Najmanje 12 osoba ubijeno je u napadu automobila-bombe ekstremista islamističke grupe El Šabab na hotel u somalskom lučkom gradu Kismaju.
Napad je izveden u jednom hotelu u vreme sastanka somalskih regionalnih zvaničnika koji su diskutovali o predstojećim lokalnim izborima.

Među poginulima su i poznata aktivistkinja na društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mrežama Hodan Nelej i njen suprug, inače lokalni novinar, Muhamed Sahal, tvrde očevici na koje se poziva AFP. 
Posle napada je usledila pucnjava iz vatrenog oružja, koja je, prema rečima somalskih policajaca, trajala sat i po vremena, preneo je Rojters.
El Šabab je saopštio je ranije da su njegovi pripadnici posle napada bombom uspeli da zauzmu hotel.
Islamistička teroristička grupa El Šabab je povezana s Al kaidom. Somalske snage su je potisnule iz glavnoga grada Mogadiša 2011. godine, ali je El Šabab konstatntna pretnja i često izvodi terorističke napade u Somaliji i na područjima susedne Kenije, u znak odmazde jer kenijska vojska učestvuje u mirovnoj operaciji Afričke unije u Somaliji, podržavajući vladu u Mogadišu.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U napadu El Šababa 26 mrtvih, među njima i kandidat na regionalnim izborima

Izvor: RTS, 13.Jul.2019, 11:00

U napadu terorističke organizacije El Šabab, koji je izveden tokom noći na hotel u južnom lučkom gradu Kismajuu u Somaliji, ubijeno je 26 ljudi. Somalske snage bezbednosti završile su operaciju kojom je okončan napad. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.