Najavljne raketni napad; Evakuisana izborna komisija

Izvor: B92, 08.Sep.2023, 12:33

Najavljne raketni napad; Evakuisana izborna komisija

Proruske vlasti u Hersonskoj oblasti saopštile da je izborna komisija u tom ukrajinskom regionu, koji je Moskva pripojila, morala da bude evakuisana zbog napada

U više od 80 regiona Rusije danas počinju izbori za različite nivoe vlasti, a biraće se regionalni lideri, poslanici zakonodavnih skupština, opštinski predstavnici, a takođe i četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslanika Državne dume.

Prvi put se održavaju parlamentarni izbori i u samoproglašenim ruskim regionima na teritoriji Ukrajine, DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti.

Izborna komisija u oblasti Herson evakuisana je zbog raketnog napada, saopštila je ruska zvaničnica Ela Pamfilova na konferenciji za novinare, prenosi RIA novosti.

Kako je objasnio Nikolaj Ivanovič Bulajev, zamenik šefa Centralne izborne komisije, najavljen je raketni napad u ovom regionu.

U 21 regionu stanovnici Rusije biraju gubernatore, u 20 subjekata biraće se poslanici zakonodavnih organa vlasti, dok će u 17 regiona biti održani izbori za opštinske poslanike.

Pored toga, održavaju se izbori za gradonačelnika Moskve i gubernatora Podmoskovlja.

U većini regiona glasanje će trajati tri dana, navodi ruska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.