Nada Srba protiv Španaca trajala 7 minuta, za SP protiv Finaca

Izvor: JužneVesti.com, 04.Feb.2020, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nada Srba protiv Španaca trajala 7 minuta, za SP protiv Finaca

Rezultatom 5:1 savladala je futsal selekcija Španije reprezentaciju Srbije u krcatoj hali "Čair" u Nišu, pošto su domaći meč otvorili nervozno i sa puno grešaka. Kada su u drugom poluvremenu Srbi uspeli da smanje na 2:1 nada u preokret se razbuktala, ali onda su gosti zasuli mrežu "orlova" sa još tri gola. Ipak, nije sve izgubljeno, pošto će Srbija imati šansu da se u dvomeču sa Finskom, početkom aprila, izbori za plasman na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Svetsko prvenstvo.

Španci su već u 4. minutu postigli vodeći pogodak, preko Bebea. Prednost su duplirali tri minuta kasnije, a strelac je ovog puta bio Raul del Olmo. Srbi su smanjili vođstvo rivala u 27. minutu, kada je Marko Pršić bio precizan iz penala (1:2).

Foto: Vanja KeserMeđutim, gostujući sastav je još jednom povisio na +2, ponovo preko Bebea, u 34. minutu, a do kraja je još i Adolfo dva puta zatresao mrežu "orlova" - u 37. i 39. minutu.

Srbija će u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u Litvaniji igrati sa drugoplasiranim u Grupi A - Finskom. Prvi meč će se igrati u Srbiji 9. aprila, a revanš u Finskoj tri dana kasnije.

Finci su na UEFA rang-listi lošije plasirani od oba tima koja su Srbi savladali na ovom turiniru - nalaze sa na 20. poziciji. Uz to, nikada nisu imali zapaženiji rezultat na svetskim ili evropskim prvenstvima, ali su u ovim kvalifikacijama priredili pravo iznenađenje, pošto su pobedili Belorusiju i remizirali sa Italijom i Portugalijom.

U 4. minutu, nakon greške Jovana Lazarevića, Španci su imali zicer, ali ga je skinuo Nemanja Momčilović. Međutim, sledeći nije uspeo, pošto se u metežu koji je usledio najbolje snašao Bebe i zatresao mrežu Srba. Foto: Vanja Keser

Nakon toga, dve odbrane golmana iz Prokuplja podigle su publiku na noge. Prvi put je odbranio jednom rukom, a sledeći je uspeo da, u situaciji jedan na jedan, izađe na kraj sa španskim futsalerom.

Usledio je još jedan strašan napad Španaca, u 7. minutu. Šutirao je Serhio Lozano, lopta se odbila od Dragana Tomića do Raula del Olma koji je sa dva metra udaljenosti od gola poslao u mrežu.

Opšti utisak prvog poluvremena bio je da su Srbi u ovaj meč ušli nervozni i stegnuti - mnogo su grešili sa loptom, gubili je i kada su mogli da je sačuvaju, slali je u noge protivnika, a udarce na gol gađali slabo i daleko od stativa i prečke. Sa druge strane, Španci su zaigrali mnogo bolje nego u prethodna dva duela tokom ovih kvalifikacija.

Foto: Vanja KeserNajbolja šansa za Srbiju dogodila se u 12. minutu, kada je Marko Pršić šutirao po zemlji, ali je golman Huanjo to nogom odbranio. Gotovo ista situacija dogodila se i početkom drugog poluvremena.

Za ove dve loše reakcije Pršić se iskupio u 27. minutu. Jedan od španskih futsalera igrao je rukom u kaznenom prostoru, arbitar je dosudio penal, koji je Pršić sigurno pretvorio u 2:1. Upravo je ovo bilo ono potrebno i timu i publici na tribinama. Srbija je zaigrala bolje, a navijači na krcatim tribinama "Čaira" postali gromoglasni.

Još jedna dobra stvar po "orlove" bila je što su Španci ispunili bonus od 5 faulova. Međutim, prekaljeni futsaleri nisu sebi dozvolili nijedan prekršaj više.

Ninoslav Aleksić je u 31. minutu mogao da donese egal, kada je uklizao do lopte, ali je ona okrznula spoljnu stranu stative i otišla napolje.

Srpsku euforiju još jednom je prekinuo Bebe, u 34. minutu. Nakon što je Lozanov udarac blokiran, Bebe je natrčao na loptu i poslao je u mrežu. Svega 3 minuta kasnije, stiglo je i 4:1, pošto je pogodio Adolfo. Foto: Vanja Keser

I još jedan gol su dali Španci u 39. minutu, i ponovo je Adolfo bio poguban po srpske igrače. Rizik se Srbima nije isplatio, pošto je Huanjo šutirao na prazan gol domaćina, a Adolfo samo potiljkom potpomogao lopti da uđe u gol.

U poslednjem minutu, pošto je bilo jasno da je Španija siguran učesnik Mondijala, ekipe nisu prikazale ništa značajno već su čekale da sudija označi kraj.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.