Na izborima na Novom Zelandu pobedila stranka premijerke Džasinde Ardern

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2020, 14:19

Na izborima na Novom Zelandu pobedila stranka premijerke Džasinde Ardern

Laburistička stranka premijerke Džasinde Ardern (Jacinda) pobedila je danas na parlamentarnim izborima na Novom Zelandu, a premijerka je odmah zahvalila građanima na podršci koja će i njoj doneti novi mandat da predvodi vladu i ubrza društvene reforme u toj ostrvskoj državi.

"Posle izbornih rezultata imamo mandat da ubrzamo reforme i oživimo privredu, a to počinjemo već sutra", rekla je ona novinarima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />Liderka opozicije Džudit Kolins (Judith Collins) priznala je poraz i čestitala pobedu premijeki.

Laburisti su osvojili oko 49 odsto glasova posle prebrojanih 95 odsto glasačkih listića. Prema ranijim projekcijama, ta stranka bi mogla da dobije 64 od 120 mesta u parlamentu.

Ardernova (40) je inače postala premijerka posle izbora 2017. kada su laburisti formirali savez sa još dve stranke.

Na izborima glasači su se takođe izjašnjavali o dva pitanja - legalizaciji eutanazije i marihuane u rekreativne svrhe. Rezultati tog glasanja biće saopšteni 30. oktobra.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Premijerka Novog Zelanda ubedljivo osvojila drugi mandat

Izvor: VOA, 17.Okt.2020

Stranka premijerke Novog Zelanda Džasinde Ardern ubedljivo je pobedila na opštim izborima u zemlji, osvojila apsolutnu većinu i obezbedila joj drugi mandat. Nakon što su prebrojane dve trećine glasova, njena stranka levog centra Laburistička partija je već osvojila više od 49% glasova i očekuje...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.